avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incompatibilitate intre soti.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incompatibilitate intre soti.

Unul dintre soti este directorul unei institutii cu personalitate juridica subordonata consiliului local.Cealalat sot poate lucra in aceasi institutie?Mentionez faptul ca ei nu sunt functionari publici.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 19 Aprilie 2012
Da, se poate asa ceva .. nu este o situatie de incompatibilitate ...
Exista si o reglementare legala in sensul acesta? Va multumesc
Legea 161/2003 interzice doar raportul de subordonare directa intre soti/rude de gradul I.
La ce articol se prevede asa ceva, ca eu nu gasesc? ...:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impediment angajare in sistemul bugetar andrei_70 andrei_70 As dori sa stiu daca exista vreo prevedere care sa interzica, ca in aceeasi unitate sa lucreze rude. De exemplu daca in momentul in care am participat la ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functie publica dora dora dora dora Conducatorul unitatii - sot Control preventiv si economist - sotie Familie angajata in aceeasi institutie publica=D> (vezi toată discuția)
Stare de incompatibilitate barty barty Buna seara, Primarul unui oras, coordonator de credite al orasului, poate fi in incompatibilitate cu sotia acestuia , contabila la liceul din acelasi oras ... (vezi toată discuția)