Casierul nostru a depus in contul de la banca al furnizorului c/v unei facturi . Pe chitanta apare numele casierului nu al firmei , de altfel stiu ca nici nu se poate plati decat cu op sau chitanta emisa de furnizor. Cum inregistrez in contabilitate aceasta plata pentru ca am sold si corect este sa sting obligatia. Multumesc!
Se practica aceasta modalitate de plata.Cu alta ocazie rugati operatorul de la banca,ca pe langa numele depunatorului sa apara si numele firmei platitoare.Oricum aveti justificarea platii prin faptul ca pe chitanta va apare numele firmei furnizoare.
Eu nu am luat in considerare aceasta chitanta si nu am inregistrat-o la momentul platii, asta fiind in luna decembrie 2011. Acum daca o inregistrez ar trebui sa am o justificare atasata, nu-i asa?
Ce suma s-a depus in contul societatii respective?
Intocmiti un Referat de decontare pentru suma respectiva, atasati chitanta si inregistrati-o ca plata din casieria societatii, la acest moment. Banuiesc ca soldul scriptic (numerarul) din casierie este mai mare decat cel faptic. Astfel va si reglati.
Este o suma mica , 44 lei si oricum banii in casa ii depune administratorul sub forma de imprumut pentru ca nu prea sunt incasari, fiind o firma nou infiintata. Deci daca fac referat si atasez acum chitanta nu este nici o problema la un eventual control?
Plata cu card
magdabarbu
Administratorul firmei a platit cu cardul personal 2 facturi de la furnizori si raman in contabilitate cu sold ca si cand ar fi fost neachitate.In extrasul de ... (vezi toată discuția)