avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire vanzare teren

Buna ziua. Santem 4 frati,mama este decedata de 10 ani (nu s-a facut taxa succesiune).As vrea sa stiu daca tatal nostru poate sa vanda oricui orice bucata de pamant pe care are titlu de proprietate,fiindca acum o luna un urma a vandut unei persoane o suprafata de7000 mp pe care a avut cadastru, fara consimtamantul copiilor.Am intrebat la notar si ni s-a spus ca tata poate sa vada toate terenurile pe care le are cu titlu de propr. oricui in afara de casa.Va multumesc si va rog lamuritima.
Cel mai recent răspuns: geoavocat63 , utilizator 17:32, 20 Aprilie 2012
probabil respectivul imobil era bun propriu al tatalui Dvs.
va rog mai explicit
exista unele bunuri care sunt proprii unei parti, chiar daca este casatorita (de exemplu, daca bunul a intrat in patrimoniul tatalui inainte de casatorie sau a fost mostenit de tatal Dvs chiar in timpul casatoriei)
acest teren a fost al mamei dar in urma retrocedarilor in titlu de proprietate de fapt in toate titlurile a fost trecut numai numele tatalui.Parerea mea ca sa fie bun comun ar fi trebuit sa fie trecuta si mama, asa tata poate sa vanda oricui toata av
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutie legata de acest subiect aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema( pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
geoavocat63 a scris:

Buna ziua.Tata a vandut un teren unei persoane fara consimtamatul copiilor acum o luna,mama fiind decedata de 8 ani dupa care nu s-a dezbatut taxa de succesiune.Acest teren a fost al mamei de la parintii ei dar in urma retrocedarilor in titlu de proprietate de fapt in toate titlurile este trecut numai numele tatalui.Parerea mea ca sa fie bun comun ar fi trebuit sa fie trecuta si mama in titlu de proprietate, asa tata poate sa vanda oricui toata averea,iar noi copii sa nu mai beneficiem de nici un drept.Va rog sa ma lamuriti.Va multumesc.

Mihai S.R. a scris:

Ce scrie pe titlu "reconstituire " sau "constituire" ?
Iar daca era al mamei, de la parintii ei, de ce a fost trecut numai tatal dvs. ? Ceva nu e in regula.

ciobanu mihail nelu a scris:

Trebuie facuta actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii de pe urma mamei dvs. si in paralel anularea titlului de proprietate si a actului de vanzare-cumparare subsecvent.

Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate prin constituire... erou04 erou04 Buna ziua tuturor! puate sa-mi explice si mie cineva ce inseamna \"titlu de proprietate prin costituire\"? cumnatul meu a construit cu fratele lui acum 28 ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire Albertgabriel Albertgabriel Buna ziua. Tatal meu detine un titlu de proprietate in comun cu suprafata de 25000 de metri reconstituire dupa tatal lui. Pe titlu sunt trecuti doi frati ... (vezi toată discuția)
Care este calea legala de a-mi primi partea de mostenire? akayos akayos tatal meu a decedat cu 8 luni in urma iar fratii mei folosesc bunurile dupa bunul lor plac.am mers in ianuarie sa vorbesc cu ei sa facem succesiune de ... (vezi toată discuția)