avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate prin constituire...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate prin constituire...

Buna ziua tuturor!

puate sa-mi explice si mie cineva ce inseamna "titlu de proprietate prin costituire"? cumnatul meu a construit cu fratele lui acum 28 de ani o casa pe un teren al tatalui lor. Anul trecut a devenit fratele cumnatului meu proprietar al terenului. Pana acum sase luni noi nu am stiu lucrul asta. Cand am aflat ca terenul e al fratelui cunatului meu, am propus sa facem cat se poate de repede contract de vanzare cumparare... sora mea a fost saptamana trecuta la notar si a aflat ca au titlu de proprietate e prin constituire si ca nu pot sa vanda 10 ani de zile. Poate cineva sa-mi dea relatii? Ce inseamna asta? Eu traiesc de cativa ani in Germania si nu mai am haber de legile din romania :(... solutii??? ce se poate face? va multumesc la toti anticipat!!! help!!!!!
theodora
Cel mai recent răspuns: Angelica59 , utilizator 20:23, 27 Februarie 2019
este reconstituirea dreptului de proprietate. si nu constituire. inseamna ca a facut cerere intemeiata pt legea fondului funciar 18/1991 pt acel teren.
se poate face ceva in acest sens?
Legea 18/1991 prevedea posibilitate ca, persoanele care nu au adus pamant in CAP sa primeasca, in localitatile cu excedent de teren, pana la 5000 mp prin constituirea dreptului de proprietate. Acest teren nu putea fi instrainat, conform legii, timp de 10 ani de la eliberarea TP si inscrierea terenului in evidentele fiscale si agricole ale primariei. Din ce-mi spuneti dvs. curtea la care faceti referire nu poate fi afectata de acest regim juridic al constituirii decat daca a fost trecuta, dintr-o eroare, pe un TP emis in aceste conditii (ceea ce nu ar fi normal, intrucat nu se pot amesteca, pe acelasi TP, suprafete pentru care s-a facut reconstituirea dreptului de proprietate - in speta curtea, cu terenuri pentru care s-a facut constituirea dreptului de proprietate...) Poate ne dati detalii este terenurile inscrise in acel TP.
merci mult! ... eu nu cred ca e greseala, ci mai degraba o "solutie" care a abordat-o fratele cumnatului meu in comun acord cu primarul comunei (trebuie remarcat ca sunt foarte buni prieteni)... deja imi imaginez cum v-a fi sfarsitul...de necrezut! :(
Bună, am și eu nevoie de o îndrumare.
Părinții mei s-au căsătorit în anul 1985, după revoluție în anul 1991 tata a primit de la primărie 1h de pământ agricol, pe titlu de proprietate fiind trecut doar el, menționez că este Titlu de proprietate prin Constituire, în anul 1997 mama a părăsit domiciliul conjugal și anul trecut în decembrie 2018 au divorțat, fiind despărțiți deja de 21 de ani, menționez de asemenea că nu s-a făcut niciun fel de partaj, mama fiind plecată de 21 de ani, iar tata nefiind proprietar de drept decât pe hectarul acela de pământ, din cauză că au locuit în casa și curtea bunicilor mei din partea tatălui, bunicii au murit dar tata și fratele lui Nu au făcut încă succesiunea între ei, acum 2 zile tata a vrut să vândă din hectarul acela de pământ, 36 de arii, când am mers la notar ni s-a spus că fără semnătura mamei mele, adică fosta soție nu se poate, aș vrea să mă lămurească și pe mine cineva cum este cu drepturile de proprietate, în titlu de proprietate fiind trecut doar tatăl meu și având și un certificat de divorț, de ce nu poate vinde?! Vă mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Pv.validare dupa legea18/91 dienusa dienusa tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar ... (vezi toată discuția)