avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Situatie de lucrari la factura de avans?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Situatie de lucrari la factura de avans?

Buna ziua,
Am o mare nelamurire: am o factura de avans la un client de 26600 ron, din care mi-a achitat cu CH 5000 . Clientul imi solicita acum situatie de lucrari la factura de avans.......ceea ce eu nu am auzit pana acum. Spune ca nici o factura nu se elibereaza fara situatie de lucrari. Dar si la factura de avans? Eu nu am mai auzit pana acum asa ceva...Ma poate lamuri cineva?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristyna_i , utilizator 09:56, 21 Aprilie 2012
puteti sa faceti un deviz estimativ pe care sa il atasati facturii de avans
In conditiile in care Dvs. nu ati executat lucrarile, nu puteti emite situatie de lucrari, ca anexa la factura de avans. Dupa parerea mea, Dvs. trebuia sa emiteti factura de avans cu valoarea avansului efectiv incasat. Adica 5000 lei. Executati parte din lucrari, intocmeati situatia si apoi emiteati factura aferenta acelei situatii, din care stornati contravaloarea avansului facturat si incasat. Cred ca nici pentru Dvs. nu este comod sa colectati TVA, in conditiile in care nu ati efectuat lucrarea.

Activati de multa vreme in acest sector de activitate?
Buna ziua,
Da activam de ceva vreme in acest domeniu. Intrebarile le pun ca sa ma lamuresc. Poate nu m-am facut inteleasa. Bineinteles ca se face factura de avans pe valoarea sumei incasate, este logic prin natura cuvantului "avans". S-a incasat doar 5000 pe CH el urmand sa plateasca prin banca, lucru pe care nu l-a facut. Problema mea este urmatoarea;clientul spune ca la data facturarii avansului tb situatie de lucrari, ca sa plateasca diferenta, ceea ce eu nu am auzit vreodata sa se faca, nici macar nu este logic. Bineinteles ca am afectuat lucrari de atunci pana acum. Ii voi face un deviz estimativ la data aceasta. Deci....cum sa procedez?
Puteti intocmi un deviz estimativ, insa la baza emiterii facturii de avans sta contractul, care ar trebui sa prevada toate aceste aspecte.

Nu emiteti situatie de lucrari decat in momentul in care ati executat lucrarea.
Multumesc pt indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inchei un contract trebuie sa fac referire la facturi? nicolaecostel nicolaecostel Buna ziua, sunt nou pe acest site util si am nevoie de un ajutor de la dumneavoastra. De curand am deschis impreuna cu cineva o societate ce ofera servicii de ... (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Inegistrare contabila pentru factura avans Serbanstefan21 Serbanstefan21 Am inreg o factura de avans a unei lucrari de constructii: 411 %419 20685 lei 419 17382.35 4427 3302,65 am incasat 20379 lei ... (vezi toată discuția)