Buna ziua.
Mi s-a intocmit proces verbal de constatare a contraventiei pentru o depasire neregulamentara. In PV agentul constatator a scris ca am incalcat semnificatia indicatorului "Depasirea interzisa".
Pe sectorul de drum pe care eu am efectuat depasirea nu exista un asemenea indicator, mai mult, marcajul longitudinal este discontinuu, fapt care permite depasirea. Aceste lucruri se pot constata oricand, si le-am mentionat in plangerea depusap entru contestarea PV.
Precizarea agentului cu privire la locul contraventiei este de asemenea foarte vaga (DN28,intre localitatile Tg Frumos si Pascani).
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate obtine de la Directia Drumuri un document care sa certifice amplasarea indicatoarelor rutiere pe sectorul de drum in cauza? SI daca da, cum?
2. Ce sanse are contestarea acestui PV in instanta daca pe sectorul de drum nu exista marcaje sau indicatoare care sa interzica depasirea?
La mentiunile conducatorului auto am specificat ca depasirea efectuata de mine a fost regulamentara.
Solicitati instantei sa ceara organului de politie sa faca dovada ca ati depasit neregulamentar si in functie de proba veniti cu argumente, eventual daca se indica o portiune de drum puteti face fotografii pentru a prezenta contrariul. Intr-un caz pe care il cunosc a fost admisa ca proba fotografia reclamantului.
Multumesc pentru promptitudine si precizari.
Pot face eu acum fotografii ale sectorului de drum pe care sa le prezint la primul termen de judecata, sau trebuie sa astept pana cand (si numai daca) instanta cere asta?