Buna ziua,
In ziua de 28.11.2009, orele 17:20, in timp ce conduceam autoturismul in raza localitatii Ogra, jud. Mures, pe, DN 15, E 60, Km. 53 + 300 in directia Tg. Mures, am depasit autoturismul cu nr. BH-09-RCF condus de XXXXXXX in zona de actiune a indicatorului “depasirea interzisa” , incalcand marcajul continuu si nu am inmanat la control permisul de conducere.
Am fost sanctionat contraventional cu amenda in suma de 600 RON, 10 puncte – amenda si retinerea permisului de conducere.
Am facut o plangere contraventionala aratand ca:
În realitate, nu sunt vinovat de savârsirea faptei, deoarece in momentul angajarii in depasire ma aflam pe o portiune de drum cu marcaj discontinuu, fara restrictionari, iar autoturismul din fata circula cu viteza redusa pentru acel sector de drum. La revenirea pe banda sensului meu de mers, am observat in partea dreapta - fata a drumului indicatorul “depasirea interzisa” dar depasirea s-a finalizat inainte de zona de actiune a indicatorului.
Dupa cum se poate observa din Procesul verbal de contraventie, agentul constatator se afla la km 53+900 m, deci la aproximativ 600 m de locul unde pretinde ca am savarsit fapta contraventionala. In plus, fiind ora 17:20, era deja intuneric, vizibilitatea fiind redusa si din cauza cetii, fapt pentru care apreciez ca agentul constatator nu poate fi obiectiv in aprecierea cu exactitate a circumstantelor in care sustine ca am savarsit fapta contraventionala.
In privinta constatarii ca nu am inmanat permisul de conducere la control, am fost in imposibilitatea de a-l prezenta deoarece nu-l aveam la mine, uitandu-l la domiciliu in alte haine.
Credeti ca am sanse de anulare a PV de contraventie?
Cu stima
Mihai
Cel mai recent răspuns:
Rodica Ciobanu , Avocat
18:56, 3 Decembrie 2009