avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire in zona de actiune a indicatorului "depasirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire in zona de actiune a indicatorului "depasirea interzisa"

Buna ziua,

In ziua de 28.11.2009, orele 17:20, in timp ce conduceam autoturismul in raza localitatii Ogra, jud. Mures, pe, DN 15, E 60, Km. 53 + 300 in directia Tg. Mures, am depasit autoturismul cu nr. BH-09-RCF condus de XXXXXXX in zona de actiune a indicatorului “depasirea interzisa” , incalcand marcajul continuu si nu am inmanat la control permisul de conducere.

Am fost sanctionat contraventional cu amenda in suma de 600 RON, 10 puncte – amenda si retinerea permisului de conducere.

Am facut o plangere contraventionala aratand ca:
În realitate, nu sunt vinovat de savârsirea faptei, deoarece in momentul angajarii in depasire ma aflam pe o portiune de drum cu marcaj discontinuu, fara restrictionari, iar autoturismul din fata circula cu viteza redusa pentru acel sector de drum. La revenirea pe banda sensului meu de mers, am observat in partea dreapta - fata a drumului indicatorul “depasirea interzisa” dar depasirea s-a finalizat inainte de zona de actiune a indicatorului.
Dupa cum se poate observa din Procesul verbal de contraventie, agentul constatator se afla la km 53+900 m, deci la aproximativ 600 m de locul unde pretinde ca am savarsit fapta contraventionala. In plus, fiind ora 17:20, era deja intuneric, vizibilitatea fiind redusa si din cauza cetii, fapt pentru care apreciez ca agentul constatator nu poate fi obiectiv in aprecierea cu exactitate a circumstantelor in care sustine ca am savarsit fapta contraventionala.
In privinta constatarii ca nu am inmanat permisul de conducere la control, am fost in imposibilitatea de a-l prezenta deoarece nu-l aveam la mine, uitandu-l la domiciliu in alte haine.

Credeti ca am sanse de anulare a PV de contraventie?

Cu stima

Mihai
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:56, 3 Decembrie 2009
Sansele dv. de castig ar creste considerabil daca ati avea si ceva martori care sa va sustina cele invocate.
ªi mai ales dacă domnul miliţian nu a fotografiat/filmat aşa zisa contravenţie...
Dacă aveţi martori sunteţi scăpat.
In primul rand solictati ca agentul constatator (politia) sa faca dovada celor mentionate in procesul verbal.
Decizia CEDO in cazul Anghel vs Romania a stipulat ca politia trebuie sa dovedeasca orice contraventie sanctionata prin procesul verbal incheiat.....deci invocati acest fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Depasirea interzisa... BiguClaudiu BiguClaudiu Ma indreptam de la iasi spre vaslui iar dupa o portiune de drum cu limita de 40 Km/h urma o portiune de drum de aproximativ 2 km cu linie discontinua unde am ... (vezi toată discuția)
Indicatorul rutier mentionat in procesul verbal de contraventie nu exista bogdan-stefan bogdan-stefan Buna ziua. Mi s-a intocmit proces verbal de constatare a contraventiei pentru o depasire neregulamentara. In PV agentul constatator a scris ca am incalcat ... (vezi toată discuția)