Buna ziua!
Sunt somer, cu calificare contabil statistician, dobandita in urma absolvirii Liceului Economic in anul 1998. Nu am lucrat in domeniu, nu mai stiu fir de contabilitate si doresc sa urmez cursurile de formare profesiuonala din cadrul AJOFM, pentru a-mi reactualiza cunostintele si pentru a-mi creste sansele de angajare. Cei din cadrul AJOFM-ului mi-au zis ca nu am dreptul sa urmez un curs de contabilitate deoarece figurez deja la ei cu aceasta calificare (indiferent daca nu am profesat).
Intrebare: exista vreo lege care sa confirme asta? As dori sa vad ceva scris negru pe alb, deoarece cei de la AJOFM nu mi s-au parut destul de convingatori (de fapt au cam balbait-o, pana sa ajunga la aceasta decizie)
Multumesc.
Avand calificare de contabil statistician, puteti alege cursuri de perfectionare sau specializare in domeniul contabil pentru studii medii, daca exista astfel de cursuri.
de ex:
331301 CALCULATOR DEVIZE
331302 CONTABIL
331303 TEHNICIAN MERCEOLOG
331304 PLANIFICATOR
331305 REVIZOR GESTIUNE
331306 CONTABIL BUGETAR
331307 SECRETAR ECONOMIC (STUDII MEDII)
331308 MERCEOLOG
331309 REFERENT
Am ales deja curs pentu contabil, insa nu-mi dau voie pe motiv ca deja figurez cu aceasta calificare. Imi doresc mult sa imi reactualizez cunostintele, mai ales ca am terminat acum multi ani si nu am profesat nicio zi aceasta meserie. Nu cred ca exista vreo lege care sa-mi interzica asta, dar cei din cadrul AJOFM-ului nu-mi dau voie pur si simplu, fara sa imi dea mai multe explicatii.
Cei de la agentia de somaj au dreptate deoarece eu sustin cursuri de calificare ,dvs.figurati deja la Ministerul Muncii si Invatamantului cu certificatul de calificare in domeniu si de aceea nu va mai accepta.
Calificare o are in baza diplomei de absolventa a liceului respectiv si nicidecum in baza unui curs de calificare ... prin urmare, nu aveti cum sa va calificati in aceeasi profesie cand deja sunteti calificata ..
Cel mai mult puteti participa la cursuri de specializare in domneiul respectiv si nicidecum de calificare ...
Vechime
costelmihai
Bună ziua. M-am angajat in 2011 la o s.c. pe codul cor 331302, contabil. Aveam la acea data diploma de licenta Facultatea de Economie-Cont. si Inf. De ... (vezi toată discuția)