avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Specializare avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Specializare avocat

Am inteles ca sunt reguli noi in ceea ce priveste specializarea avocatilor, datorita inflatiei legislative si complexitatii tot mai mari a aspectelor de drept.
Daca esti specializat intr-un anumit domeniu, de exemplu in drept comercial nu vei mai putea acorda asistenta juridica in ceea ce priveste celelalte ramuri de drept?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:18, 3 Mai 2012
Daca sunteti blindat sub aspect profesional in ceea ce priveste stiinta dreptului si va descurcati remarcabil in drept comercial, in drept civil, in drept penal, etc...nimic nu va impiedica sa aveti succes...
Singurul aspect important este sa va pricepeti foarte bine in acel domeniu.
Legea nu va impiedica sa va pricepeti la doua sau la trei domenii de drept.
Chestiunea cu specializarea tine mai mult de timpul avocatului si...de comoditate...pentru ca avocatul sa aiba si timp liber...
Daca de abia ati terminat dreptul si ati invatat tare, cunosteti doctrina si practica judiciara la un nivel deosebit de ridicat va puteti descurca cu privire la tot ce ati invatat.
Cat priveste modificarile legislative, acesta este un aspect care tine in mod strict de orientarea dvs. profesionala...si de felul in care veti rezista in timp.
Deocamdată nu se pune problema specializării foarte serios. Posibil în viitorul nu prea îndepărtat.
Specializarea pe un domeniu a avocatului are avantajul că acesta deja are cunoştinţele verificate şi timpul alocat rezolvării problemei este relativ scurt.Dacă însă respectivul avocat specializat rămâne prea mult in acelaşi domeniu este posibil ca acesta fie să se epuizeze, fie să se aglomereze.
Poate fi si plictisitor sa presteze intr-un singur domeniu...
Varietatea cazurilor da culoare...

Chestiunea cu specializarea tine mai mult de faptul ca intr-un domeniu se plateste putin si renunta la el pur si simplu...deoarece dreptul este dinamic si nu static...si sa tot studieze modificarile legislative doar pentru cultura generala...inseamna mult timp pierdut daca incearca sa o faca la nivel inalt...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proiectare constructii civile cu diploma de inginer dilpomat inginerie economica in constructii akimrules30 akimrules30 Buna ziua, Marea mea intrebare la care aparent nimeni nu stie un raspuns argumentat cu o anume lege este urmatoarea: Am dreptul sa semnez pe planurile de ... (vezi toată discuția)
Sa se invete legislatia in scoala obligatoriu jeanking jeanking cred ca un om care cunoaste legile este mai greu de pacalit si le respecta pentru ca va sti ce il asteapta daca le incalca.hai sa propunem celor de la ... (vezi toată discuția)
Dreptul si mediul ? diala diala Am urmarit destul de mult acest forum, si as dori sa va cer o parere, deoarece am constatat ca aici sunt oameni foarte pregatiti in multe domenii.Eu sunt ... (vezi toată discuția)