Se da urmatoarea problema, sau speta, mentionez ca speta nu imi apartine, doar vreau sa imi ajut niste rude la necaz, despre ce este vorba, varul meu s-a casatorit, din casatorie au rezultat doi copii, pe timpul casatoriei familia a locuit in casa matusei mele, care mentionez, este proprietar de fapt, si de drept, cu acte in regula asupra apartamentului, nu s-a facut nici o mostenire, nu s-a facut nici un act de succesiune pe numele copiilor, matusa mea este unica proprietara in acte.
Ce s-a intamplat, dupa multi ani de convietuire, varul meu si sotia sa au divortat, si s-a ajuns la urmatoarea situatie curioasa, sotia sa a primit in ingrijire copii, si au primit toti trei dreptul de la judecator sa locuiasca in casa matusei mele, desi nu au nici un act asupra apartamentului, problema este ca matusa mea vrea sa isi ia casa inapoi, vrea sa se mute in ea si mai ales vrea sa impiedice scoaterea apartamentului la licitatie, deoarece fosta sotie a varului meu care locuieste acolo a acumulat o datorie la intretinere de peste 4500 de lei, iar asociatia a inaintat actele pentru tribunal, si culmea este ca matusa mea desi NU sta acolo, este proprietar in acte al apartamentului si este somata sa plateasca intretinerea.
Intrebarea mea este, cum rezolva problema cu apartamentul, adica ce trebuie sa faca sa intre in posesia propriului apartament, si sunt curios de ce judecatorul a acordat dreptul de a locui acolo fostei nurori desi nu are efectiv nici un drept si nici un act asupra apartamentului.
Va multumesc
probabil speta este mai complicata un pic decat atat.
din cele ce mi-ati spus, matusa are dreptul sa faca o actiune in revendicare impotriva sotiei si copiilor din apartamentul ei. chiar daca s-a dat o hotarare prin care sotia poate sa ramana acolo (probabil ca s-a considerat ca stau in chirie sau ceva similar), acea hotarare nu ii este ei opozabila pentru ca nu a fost parte in proces.
Judecatorul i-a acordat doar permisiunea de a locui impreuna cu copiii la adresa fostei soacre, pentru ca probabil, a declarat ca nu are unde se muta. In virtutea faptului ca are custodia copiilor i s-a permis sa locuiasca acolo, probabil pentru o anumita perioada, dar asta nu inseamna ca are vreun drept de proprietate asupra imobilului. Trebuie vazut dispozitivul hotararii judecatoresti (chiar si considerentele)
Nu am citit hotararea, chiar am rugat-o sa faca in asa fel incat sa citesc hotararea tribunalului, dar in esenta este faptul ca ea nu poate sa intre in casa unde este proprietar, pentru ca se opune fosta nora, care profereaza amenintari, si mai ales nu plateste intretinerea, nici politia nu poate face nimic, la orice chemare spun ca nu au ce face, ca nu este de competenta lor si o sfatuiesc sa o actioneze in instanta
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Evacuare
krista56
Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
andreutzz98
Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa ... (vezi toată discuția)