avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa intram in casa ,nici actele casei si masinii nu ni le-a dat si nici acum nu ne da drumul la usa,spunandu-ne s-o dam in judecata.
Ne-am facut buletin pe acea adresa,intrebarea este daca avem dreptul sa locuim si noi in acel apartament?
Mentionez ca apartamentul este 1/2 al meu si 1/2 fratelui meu ,avem certificat de mostenitor,iar bunica nu are nimic prevazut cu mama,doar mutatie pe aceea adresa.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreutzz98 , utilizator 15:41, 24 Martie 2011
Da .
Aveti si alte intrebari.
Multumesc pentru raspuns.
Deci saptamana viitoare trebuie sa ridic buletinul.Dupa ce-l iau merg acasa si daca nu vrea bunica sa deschida usa ,ce fac?
Va trebui sa o dati in judecata.
Sunteti coproprietarul de drept al acelui imobil. Puteti merge cu politistul de proximitate, puteti sparge usa/yala... aveti dreptul chiar sa o evacuati silit din imobil, prin intermediul executorului judecatoresc.
Sau sa chemati politia sa incercati sa intrati in apartament, dar daca va fi scandal aceasta nu va interveni ci numai va asista la discutii si va prevenii eventualele violente din partea partilor .

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietar andreutzz98 andreutzz98 In urma decesului mamei am mostenit impreuna cu fratele meu un apartament .Am facut succesiunea dar nu putem sa intram in casa deoarece acolo locuieste bunica ... (vezi toată discuția)
Mai pot cere o noua evacuare ? just1 just1 acum trei ani am cumparat un imobil la o licitatie publica, anul trecut am obtinut o sentinta civila de evacuare impotriva fostilor locatari, m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Executare silita, evacuare fosti proprietari 23Nico 23Nico Buna ziua! Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt ... (vezi toată discuția)