avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate TVA autoturism in leasing
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate TVA autoturism in leasing

Am un autoturism transport persoane achizitionat in leasing inainte de 31.12.2011, pentru care mi se factureaza rata lunara(capital) si tva precum si rata valoare reziduala si tva.
Pana acum, tva era deductibil doar pentru capital nu si pt. valoarea reziduala .
Incepand cu 01.01.2012 am dreptul sa deduc 50% din tva aferent valorii reziduale?
Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:08, 20 Aprilie 2012
valoarea reziduala se factureaza la finalul contractului de leasing si reprezinta valoarea la care se transfera dreptul de proprietate.
daca aceasta valoare se factureaza odata cu ratele de capital, se considera ca si un avans, faptul generator avand loc la finalul contractului, atunci cand se va regulariza avansul si se va refactura intreaga valoare reziduala in cota valabila in acel moment si aplicandu-se legislatia in acel moment.
daca transferul dreptului de proprietate va avea loc in anul 2012, veti avea drept de deducere a 50% din tva aferenta intregii valori reziduale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate tva mihaelarad mihaelarad Vreau sa achizitionez un autoturism in leasing pe firma! Obiect de activitate \"Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva de la 19la 24%la finalizare contract de leasing? mioara danaila mioara danaila buna ziua, preluare contract leasing financiar august 2009 autoturism( initial contractul de leasing a fost al unei persoane fizice) perioada de leasing ... (vezi toată discuția)
Oug24/2012 modificare tva IBC PERFORM SRL IBC PERFORM SRL Incepand cu luna aprilie 2012 am achizitionat un autoturism in leasing, platind pana acum 3 rate din 12. Avand in vedere faptul ca incepand cu data de 1 iulie ... (vezi toată discuția)