avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de proprietate al norei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de proprietate al norei

Buna ziua,

Am o mica dilema si eu si va multumesc anticipat de ajutor daca mi-l putetida si de timpul acordat!!
De mult stiam de un titlu de proprietate al bunicii dar nu am reusit sa dau de el pana acum cateva zile la Primaria din localitate. Pe acest titlu de proprietate e scris urmatoarele:
TITLU DE PROPRIETATE
Cetateanu :M.L.,si cetateanul B.D. mostenitorii defunctei M.M.

Mentionez ca M.L. este nora defunctei M.M. si B.D. este fiica legitima a defunctei:M.M.
Intre timp si bunica mea a decedat dupa ce a fost emis titlul de proprietate, iar sotul lui M.L.(fiul defunctei M.M.) a decedat din anul 1986 avand si el la randul lui 2 copii cu M.L.
La cererea facuta in anul 1991 pe legea 18, bunica mea (B.D.)a anexat la dosar certificatul de nastere si cel de casatorie din care trecea de la numele de M.D la numele B.D. iar nora (M.L): certificatul de casatorie cu fratele bunicii si cel de nastere,chiar daca avea doi copii in viata cu fiul defunctei M.M.(parerea mea ei trebuiau sa fie inscrisi ca mostenitorii legitimi ai sotului acesteia,fratele bunicii).
Intrebare ; ESTE POSIBIL CA NUMITA : M.L sa fie scoasa din dreptul de proprietate al titlului ca fiind nora si titlul sa fie doar pe numele bunicii mele ca fiind fiica legitima???
Va multumesc din nou de timpul acordat si astept raspunsul dumneavoastra cu incredere!!
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 16:07, 20 Aprilie 2012
In principiu, trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma strabunicii d-vs(M.M), dar aceasta va fi mostenita de fiica legitima(B.D) si de cei doi copii ai norei(M.L). Dupa dezbaterea succesiunii, poate fi anulat titlul de proprietate, dar copiii vor lua locul norei.Fiind vorba de un titlu de proprietate se pune problema partajului si aici se pot rezolva pretentiile d-vs. in contra norei.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune meryemmmm meryemmmm v-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea situatie referitoare la o succesiune: ce urmeaza a fi facuta zilele acestea; familia batranului decedat este compusa ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. de curand am inceput prin avocatul meu o actiune in constatare pentru stabilirea dreptului ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)