avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Laura si George sunt casatoriti. George nu are frati sau surori. In cazul in care George moare inaintea parintilor sai, Laura are dreptul la mostenirea pe care o vor lasa acestia la moartea lor?
Raspunsul este da, va veni in concurs cu parintii lui.

>Laura si George sunt casatoriti. George nu are frati sau surori. In cazul in care George moare inaintea parintilor sai, Laura are dreptul la mostenirea pe care o vor lasa acestia la moartea lor?
n-ai inteles intrebarea, draga Anonimule..Este vorba de patromoniul parintilor lui George, patrimoniu fata de care Laura nu are vocatie succesorala, fiind nora. Raspunsul corect este, deci, NU, nu are drept de mostenire asupra patrimoniului socrilor ei.

>Raspunsul este da, va veni in concurs cu parintii lui.
>
>>Laura si George sunt casatoriti. George nu are frati sau surori. In cazul in care George moare inaintea parintilor sai, Laura are dreptul la mostenirea pe care o vor lasa acestia la moartea lor?
Luana: nu, sotia nu este mostenitoarea parintilor sotului, nu are aceasta calitate

Se va intampla invers.
Daca George moare, la mostenirea bunurilor sale, are dreptul Laura in calitate de sotie supravietuitoare si parintii lui George in calitate de ascendenti. (probabil Laura si George nu au copii)

poate avea indirect daca mor intai parintii si apoi la scurt timp - sa zicem o zi - moare si George . Altfel asa cum ai spus si colegii .. nu are vocatie proprie la mostenirea socrilor.

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Are dreptul sotul supravietuitor la succesiunea socrilor? ContSters17970 ContSters17970 Parintii mor si lasa o casa pe care nu se face succesiune.Au o sg fata casatorita cu 2 copii. Moare si fata si nu se face succesiune. Cine vine la ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)