avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Laura si George sunt casatoriti. George nu are frati sau surori. In cazul in care George moare inaintea parintilor sai, Laura are dreptul la mostenirea pe care o vor lasa acestia la moartea lor?
George ar trebui sa moara dupa mult mai multe zile decat parintii lui. Ar trebui sa aibe timp sa incheie succesiunea dupa parintii lui, adica sa-i mosteneasca cu acte in regula (sau macar sa aibe timp sa mearga la un notar public si sa accepte mostenirea). Apoi poate sa moara, Laura in calitate de sot supravietuitor, probabil nu au nici copii, sa poata mostenii intreaga avere a sotului, adica inclusiv ce a dobandit George de la parintii sai.
În atare situatie, Părintii lui George fac testament si lasă mostenirea Laurei, altfel nora nu are drept la mostenire, doar copii lor ( nepotii )dacă au.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Are dreptul sotul supravietuitor la succesiunea socrilor? ContSters17970 ContSters17970 Parintii mor si lasa o casa pe care nu se face succesiune.Au o sg fata casatorita cu 2 copii. Moare si fata si nu se face succesiune. Cine vine la ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)