Am o problema legata de o mostenire. Parintii mei au avut grija in ultimii ani de o batrana care le-a lasat mostenire apartamentul in care locuia, prin testament autentificat la notar. Nu exista mostenitori rezervatari, insa la momentul decesului batranei au aparut niste rude care sustin ca sunt proprietarii casei, s-au instalat deja in ea. Decesul femeii a survenit de curand, va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie urmati pentru a intra in posesia mostenirii si cum ii putem evacua pe cei care au ocupat in mod abuziv casa?
Multumesc
Trebuie sa dezbateti mostenirea la un notar din localitatea de domiciliu a defunctei. Sa aveti si titlurile de proprietate, anexa 24 de la primarie, certificat fiscal, actele de stare civila ale defunctei si certificatul de deces.
Puteti face dezbaterea succesorala direct in instanta, in paralel cu evacuarea pentru lipsa de titlu a celor ce o ocupa abuziv . La a doua intrebare, raspunsul este ca nu puteti face nimic pana nu aveti hotarare judecatoreasca.
Testament
Spider06
Buna ziua
Va rog sa ma indrumati pe urmatoarea situatie;
1. Batrana decedata face testament autentic, lasand o casa si un teren lui X (X nu are nici o ... (vezi toată discuția)