avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme legate de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme legate de mostenire

Buna ziua,

Am o problema legata de o mostenire. Parintii mei au avut grija in ultimii ani de o batrana care le-a lasat mostenire apartamentul in care locuia, prin testament autentificat la notar. Nu exista mostenitori rezervatari, insa la momentul decesului batranei au aparut niste rude care sustin ca sunt proprietarii casei, s-au instalat deja in ea. Decesul femeii a survenit de curand, va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie urmati pentru a intra in posesia mostenirii si cum ii putem evacua pe cei care au ocupat in mod abuziv casa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters249707 , utilizator 17:23, 20 Aprilie 2012
Trebuie sa dezbateti mostenirea la un notar din localitatea de domiciliu a defunctei. Sa aveti si titlurile de proprietate, anexa 24 de la primarie, certificat fiscal, actele de stare civila ale defunctei si certificatul de deces.
Cautati un avocat bun si pregatiti-va de proces.
Val trebui sa faceti si succesiunea la notar in prealabil.
Va multumesc pentru raspuns Mai am o intrebare:pana atunci nu putem sa facem nimic pentru ca ei sa paraseasca imobilul?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
ContSters249707, utilizator
Puteti face dezbaterea succesorala direct in instanta, in paralel cu evacuarea pentru lipsa de titlu a celor ce o ocupa abuziv . La a doua intrebare, raspunsul este ca nu puteti face nimic pana nu aveti hotarare judecatoreasca.
Pana nu dezbateti mostenirea, nu.

Alte discuții în legătură

Testament notarial georgiana.td georgiana.td Acum 10 ani , socrii mei au convenit cu o batrana , vecina , sa o ingrijeasca iar in schimb ea la va lasa casa ei . Au mers la notariat , au incheiat un ... (vezi toată discuția)
Bună seara!am și eu o întrebare.o bătrână mi-a lăsat un ... Mile12 Mile12 Bună seara!Am și eu o întrebare.O bătrână mi-a lăsat un testament în care este specificat ca eu să mă ocup de funerariile dumneaiei.Eu m-am ocupat ... (vezi toată discuția)
Testament Spider06 Spider06 Buna ziua Va rog sa ma indrumati pe urmatoarea situatie; 1. Batrana decedata face testament autentic, lasand o casa si un teren lui X (X nu are nici o ... (vezi toată discuția)