Acum 10 ani , socrii mei au convenit cu o batrana , vecina , sa o ingrijeasca iar in schimb ea la va lasa casa ei . Au mers la notariat , au incheiat un testament , dar nu cu clauza de ingrijire , ci unde scrie ca le va lasa imobilul in semn de pretuire...etc. Intre timp , socrii mei s-au achitat ceva timp de obligatii , dar dupa 3 ani soacra mea a murit , iar ingrijirea batranei a trecut in sarcina mea si a sotului meu . Am angajat o femeie care sa vada de batrana , am dus-a la doctor cand a fost necesar , iar in iunie anul acesta , cand a murit ( la varsta de 103 ani , deci a fost bine ingrijita...) ne-am ocupat de inmormantare .
Defuncta are insa un fiu...in varsta de 75 de ani , care locuieste de peste 20 ani in SUA . A mai sunat sa se intereseze de batrana , dar nu a mai venit in tara din anul cand am incheiat testamentul, nu a mai venit nici macar la inmormantare .
Acum 10 ani el ne-a solicitat 4000 USD , ca sa nu conteste testamentul . I-am dat , ca fraierii , fara chitanta , pentru ca aveam incredere ca este om batran de cuvant . Acum , dupa inmormantare , a trimis pe cineva care ne-a cerut certificatul de deces , cheile casei , si ne-a spus ca fiul defunctei o sa vina sa facem succesiunea , daca ii mai dam 15.000 USD .
Nu avem de unde sa facem rost de atatia bani...iar in toti anii acestia ingrijirea batranei a costat destul , avea o pensie foarte mica . in plus , chiar daca am imprumuta de undeva banii , am impresia ca fiul batranei trage de timp , ne-a spus ca sa-l mai lasam cateva luni sa se sfatuiasca cu Dumnezeu ce sa faca...
Noi acum am aflat ca exista un termen de 6 luni in care se accepta mostenirea , termen care e aproape de sfarsit....Ce sa facem ? Nu avem alte acte ale batranei decat o copie dupa certificatul de decces si testamentul . Va multumim mult .
Cel mai recent răspuns:
ContSters267464 , utilizator
13:59, 10 Octombrie 2012