avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperarea CASS retinuta din pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperarea CASS retinuta din pensie

Se discuta mereu numai de scutirea/recuperarea de la plata CASS a pensiilor mai mici 740 lei.Or ptr.pensii mai mari 740 lei , sarcina fiscala de 5.5% este stabilita asupra diferentei dintre cuantumul pensiei si suma deductibila de 740 lei, Intrebarea mea este:se poate (legal vorbind) recupera CASS-ul platit la intreaga pensie si ptr. ce perioada???
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:23, 20 Aprilie 2012
Mai sunt cred 20-30 de topicuri cu acelasi subiect, cautati si veti gasi raspunsul la toate intrebarile.

Se vor returna banii din CAS pentru cererile depusa inainte de 18 aprilie 2012
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Daca urmariti discutiile din pagina principala avocat.net va puteti face o imagine de raspuns asupra intrebarii dvs.
Intrebare pentru d-l avocat Alex_Muntean: Pentru cererile depuse dupa 18 aprilie 2012 de ce sa nu se restituie sumele? Care sa fie temeiul legal al acestei solutii?
Cred ca am repetat asta de 100 de ori in ultimele 2 zile. Temeiul legal este decizia CCR. Cititi decizia 223 a CCR si veti vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate din pensii dariad dariad Prin deciziile 223 si 224 pronuntate in 13 martie 2012, Curtea Constitutionala a constatat că \"dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala N.BELLU N.BELLU Am inteles ca exista hotarari ale CURTII CONSTITUTIONALE de aplicare a impozitarii cu 5,5% doar pt. valoarea pensiei care depaseste 740 lei. Pt. ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cass retinut din pensie mystycum mystycum Buna seara, vreau sa va propun urmatoarea situatie: mama mea este pensionara,cu o pensie de 1100 lei, si dupa noua lege de aproximatiav un an i se percepe acel ... (vezi toată discuția)