avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicul de familie nu imi respecta drepturile de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicul de familie nu imi respecta drepturile de asigurat la CNAS

Sunt asigurata la CASMB si medicul de familie e la [Editat].
Sunt insarcinata si in teorie (conform cu drepturile de pe site de la CASMB) am dreptul la o trimitere pe luna pentru consultatie de specialitate + 2 randuri de analize + trimitere pentru nastere + concediu 6 luni sau cate sunt.
Am fost sa cer trimiterea pentru analizele din sapt 30 si mi-a dat o hartie A4 pe motiv ca n-as avea voie sa imi fac analizele decat la [Editat]. In contractul de asigurat scrie ca am dreptul sa aleg furnizorul de servicii medicale. In plus, imi propune sa dau in total 380 lei + 500 de lei pe analize + 85 recoltarea (cateva nu se deconteaza) cand pe piata libera toate analizele cu totul sunt 200 lei.
Unde pot sa reclam faptul ca mi se incalca drepturile de asigurat? La CASMB n-am gasit nicio informatie despre posibilitatea de a depune sesizari? Cum o pot obliga sa imi dea trimiterile la care am dreptul?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Depuneti sesizarea personal la Serviciul de Registratura al CASMB.
Sesizarea catre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti se poate face prin:
- posta, scrisoare recomandata cu confirmare de primire

- depunere la registratura

Adresa:
Str. Srg. Matei Dumitru nr.1-3, sect.2, Bucursti , cod postal 020321

Sau puteti sesiza Casa Nationala de asigurari de sanatate
[ link extern ]
Multumesc mult pentru informatie. La CASMB am tot incercat sa sun, dar e foarte greu sa gasesti pe cineva in toata institutia. La CNAS m-au ajutat (nu e prima data cand am probleme de genul asta cu respectiva clinica), dar tot inapoi la CASMB m-au trimis. O sa fac o copie dupa hartiile pe care mi le-a dat pe post de trimitere si o sa depun la registratura la CASMB sesizarea.
Multumesc inca o data pentru informatii.
Revin cu noutati. Am depus o sesizare, dar la CNAS, pentru ca la CASMB am sunat la contractare medici de familie (interior 2139) si mi-a raspuns o doamna care mi-a spus "ei si care e problema sa dati 2-3 milioane in plus?!"
Intre timp am obtinut trimiterea, am cerut si concediul de 126 de zile si mi-a numarat zile calendaristice pentru concediu, nu zile lucratoare, medicul de familie spunandu-mi ca se platesc si sambetele si duminicile. N-am gasit informatii despre ce fel de zile sunt - calendaristice sau lucratoare, si mi se pare foarte ciudat sa se numere concediul inclusiv weekend-urile. Imi puteti spune unde gasesc in scris ce fel de zile sunt? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Verificare prezenta concediu medical monicalirca monicalirca Lecturand stufoasa legislatie cu privire la acordarea concediilor medicale am o mare nedumerire si anume : CARE SUNT MEMBRI COMISIEI AMINTITI la pct.25 al ... (vezi toată discuția)
Nelamurire concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 am o nelamurire legat de modificarile privind concediile medicale. la ce casa de sanatate se depune informarea cu privire la intrarea in concediu medical, la ... (vezi toată discuția)
Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)