Rog pe cineva care poate sa-mi "spuna" si mie cum se face, unde se trimite si ce trebuie sa contina o cerere pentru restuirea sumelor retinute abuziv (confor hotararii CCR) pentru asigurarile de sanatate (5,5%) din cuantumul pensiei de pana la 750 lei
Multumesc!
Pe site-ul Casei Judetene de Pensii Brasov este postat un comunicat de presa care precizeaza ca "noua modalitate de calcul al acestor contribuţii se va aplica în mod automat pentru toţi pensionarii din categoria avută în vedere, precizăm că nu este nevoie de depunerea unor cereri".
ULTIMELE COMUNICATE DE PRESA ALE REPREZENTANTILOR GUVERNULUI (MINISTRUL MUNCII SI SEFA DE LA PENSII) AU SPUS CA NU AU BAZA LEGALA PENTRU RESTITUIRE IAR PAREREA UNOR JURISTI (informati - zic ei) ESTE CA CU SE POT FACE RECUPERARI DE SUME BANESTI RETINUTE ABUZIV, FARA EXISTENTA UNEI CERERI IN ACEST SENS.
in primul rand, cuantumul pensiei trebuie sa fie peste 740 lei... daca aveti o pensie mai mare doar diferenta trebuia impozitata cu 5,5%... de obicei s-a impozitat intreaga pensie si de aceea o solutie ar fi sa actionati in judecata... instanta competenta este tribunualul in raza careia va aflati cu domiciliul... totusi, e o problema...
pana se judeca cauza ramane fara obiect intrucat ministrul muncii a zis ca incepand cu luna iunie toate pensiile vor fi calculate corect
Multumesc pentru corectie (740). Eu ma refeream la restituire sumelor retinute necuvenit de catre stat pana acum, imi este limpede ca pe viitor calcul se va corecta si va fi retinuta suma legala.