avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie fatada imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie fatada imobil

Fatada unui imobil trebuie reparata.Proprietarii apartamentelor nu fac parte toti din Asociatia de proprietari. Este posibil ca la incheierea contractului cu firma care va executa reparatia fatadei,contractul sa fie incheiat cu toti proprietarii din imobil nu doar cu cei care fac parte din Asociatia de Proprietari?Adica sa nu fie un contract semnat doar intre Asociatia de Proprietari si firma de constructii ci alaturi de Asociatie sa fie nominalizati si ceilalti care nu fac parte din ea?Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: arasgata , utilizator 23:13, 22 Aprilie 2012
De regula contracte care intereseaza partea comuna de imobil se incheie intre asociatia de proprietari=beneficiar si executant
Concret ce intelegeti prin afirmatia "proprietarii care nu fac parte din ea"?
Daca lucrarea de reparatii este dispusa prin hotarare a adunari generale,atunci obligatia participarii la acoperirea costurilor revine tuturor proprietarilor din imobil,indiferent daca sunt sau nu membrii ai asociatiei de proprietari,in temeiul disp art 24 *4 din L nr 230/2007
Nu conteaza daca fac sau nu parte din asociatia de proprietari, important este sa fie proprietari ale unor apartamente din acelasi imobil. In acest caz toti proprietarii sunt obligati sa participe la reparatiile partilor comune. Este necesar sa existe un document intocmit de o institutie competenta sa se pronunte in sensul necesitatii efectuarii reparatiei ex: Inspectoratul de Stat in Constructii
Toti locatarii sunt proprietari dar din Asociatie fac parte doar 5.Ceilalti din motive independente de subiect nu fac parte.Alegerea firmei de constructii cu care sa se faca lucrarea s-a facut prin supunere la vot in cadrul adunarii generale (au participat toti proprietarii-si cei care sunt membri de asociatie si cei care nu sunt).Intrucat firma a fost recomandata de cei care nu fac parte din Asociatie si care doresc ca doar cu ea sa facem lucrarea,noi cei care facem parte din Asociatie nu avem de ales decat sa facem cum vor ei,fiind majoritari la vot ceilalti sau sa nu reparam defel,insa raspunderea contractuala atunci imi pare normal sa revina tuturor,nu sa existe doar intre firma si Asociatie,si in caz ca nu iese bine,sa fie trasa la raspundere doar ea?.Se poate face un contract de genul celui amintit de mine mai sus?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
arasgata, utilizator
Obligatia revine tuturor prin efectul legii. Daca prevederile contractuale contravin prevederilor legale atunci se aplica legea. Intelegerea dintre parti are putere de lege, doar daca nu contravine actelor normative in vigoare. Este indicat ca acel contract sa fie semnat de toti locatarii, sau macar de majoritatea, astfel ceilalti raspund oricum .....
O lucrare pe proprietatea comuna se contracteaza de comitetul executiv, nu se semneaza de proprietari (acest lucru nu este cerut nicaieri in lege) si este repartizata pe cota-parte indiviza tuturor proprietarilor, deoarece acestia sunt oblgati sa mentina proprietatea comuna in stare buna de functionare.
Contestarea contractului poate fi facuta de orice proprietar, membru sau nemembru al asociatiei.

Proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei au aceleasi obligatii ca si membrii asociatiei.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Validitatea unui contract servicii administrare imobile SoTimmy SoTimmy Ce obligatii financiare revin proprietarilor unui imobil in cazul in care prin acordul a 50% + 1 din numarul proprietarilor asociatia de proprietari a incheiat ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada blocului puiumihai puiumihai As dori si eu cateva lamuriri. Am cumparat un apartament in urma cu 3 ani, intr-un bloc nou. Chiar de atunci blocul a inceput sa aiba probleme, cu ... (vezi toată discuția)