avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Probleme cu avocatul
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Probleme cu avocatul

Buna seara! Povestea incepe asa: In toamna lui 2011 am contactat un avocat pt a actiona in instanta statul pentru recuperarea taxei auto in valoare de aprox. 5000 ron. I-am dus actele, m-a intrebat cum vreau sa platesc, 1000ron in doua transe ( una in acea zi iar cealalta la final), sau 750 ron in total dar platiti in acea zi. Am acceptat a doua varianta, crezand ca ies mai ieftin. Mi s-a emis chitanta si am incheiat un contract. Toate bune, timpul trecea si nu am primit pana in decembrie 2011( cand se implineau 3 ani de la plata taxei) nici un semn de viata. Am inceput sa sun avocatul fara ca acesta sa-mi mai raspunda vreodata. Trecand pe la cabinetul sau, am aflat ca acesta se mutase in Bucuresti ( eu sunt din Bacau). Mentionez ca avocatul se afla pe lista Baroului Bacau. Nici pana in ziua de azi nu am reusit sa mai vorbesc cu avocatul deoarece nu-mi raspunde nici la telefon si nici la sms-uri indiferent de ora la care am incercat sa dau de el. Am primit acum cateva luni (in urma unui sms transmis de mine) un sms in care imi spune sa nu-mi fac griji ca totul e ok. La aceasta data (20.04.2012), au trecut mai bine de 6 luni de la semnarea contractului si as vrea sa intreb urmatoarele: 1. E posibil ca acest avocat sa-mi fi inceput procedura si eu sa nu fi primit nici o citatie acasa? 2. Poate sa dureze asa mult initierea unei cauze? 3. Cum pot sa-mi recuperez macar banii platiti ca onorariu? 4. Se mai poate face ceva in cauza mea dat fiind faptul ca au trecut 3 ani de la plata taxei?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 00:08, 21 Aprilie 2012
1. Da, este posibil. Puteti verifica pe [ link extern ]
daca exista un dosar in care dvs. sunteti reclamant pentru restituirea taxei auto.
2. Pentru restituirea taxei auto trebuie urmata mai intai procedura plangerii prealabile si apoi introdusa actiunea in instanta. Procedura prealabila dureaza cel putin 45 zile.
Nu stiu ce termene se acorda la Tribunalul Bacau, insa in Bucuresti primul termen de judecata este dupa un an de la depunerea actiunii.
3. Daca avocatul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale puteti sa-i solicitati restituirea onorariului.
4. Termenul de prescriptie in cazul taxei auto este de 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta bacau Machiaveli Machiaveli Buna ziua ! Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)