avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul minim de cotizare necesar in vederea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul minim de cotizare necesar in vederea pensionarii

SUNT NASCUTA IN 03/1951
Am lucrat 10ani si 9 luni + 3 ani de studii. Am lucrat 1 an si 8 luni in turism si restul de 9 ani si o luna ca profesoara + studii 3 ani.
Pot benficia de pensie?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:31, 21 Aprilie 2012
Conditiile de indeplinit sunt:
-Varsta de 58 de ani si 8 luni
-Stagiu minim de 12 ani si 4 luni,in care intra si stagiul asimilat( cursurile universitare de zi).

Legea 263/2010

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:

b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. referitor la una din condițiile de calcul a pensiei ... AndreeaFatol AndreeaFatol Buna ziua. Referitor la una din condițiile de calcul a pensiei este daca ai studii universitare sa fi fost facute la zi. Aici este si intrebarea mea: eu am ... (vezi toată discuția)
Stagiu asimilat im82 im82 nelamurire: Daca nu s-a efectuat stagiul complet de cotizare corespunzator varstei (exclusiv stagiile asimilate), la pensionarea de varsta se adauga ca stagiu ... (vezi toată discuția)
Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)