avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Referitor la una din condițiile de calcul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Referitor la una din condițiile de calcul a pensiei ...

Buna ziua. Referitor la una din condițiile de calcul a pensiei este daca ai studii universitare sa fi fost facute la zi. Aici este si intrebarea mea: eu am studii universitare la fara frecventa 5 ani, cu diploma de licență, si nu mi s-a luat in considerare la calculul pensiei. Daca ma poate ajuta cineva , unde scrie in legea pensiilor faptul ca se iau in considerare doar studiile universitare la zi.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:43, 23 Ianuarie 2023
La art 49 al. 1 lit. b din Legea 263/2010. Nu este conditie de calcul a pensiilor , ci conditie de adaugat la stagiul de cotizare un stagiu necontributiv , asimilat stagiului de cotizare .
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
Legea 263/2010 art/49

(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:

b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei chivuana chivuana In cazul in care detin o diploma de licenta, influenteaza calculul pensiei la limita de varsta?Mentionez ca nu am lucrat in domeniul corespunzator diplomei de ... (vezi toată discuția)
Perioada masterului este considerata vechime in munca? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Am incheiat contractul de munca pe data de 7.01.2011 cu acordul partilor. Nu mi-am gasit de lucru si as vrea sa ma inscriu la somaj, va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)