Buna ziua. Referitor la una din condițiile de calcul a pensiei este daca ai studii universitare sa fi fost facute la zi. Aici este si intrebarea mea: eu am studii universitare la fara frecventa 5 ani, cu diploma de licență, si nu mi s-a luat in considerare la calculul pensiei. Daca ma poate ajuta cineva , unde scrie in legea pensiilor faptul ca se iau in considerare doar studiile universitare la zi.
La art 49 al. 1 lit. b din Legea 263/2010. Nu este conditie de calcul a pensiilor , ci conditie de adaugat la stagiul de cotizare un stagiu necontributiv , asimilat stagiului de cotizare .
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă;
Calcularea pensiei
chivuana
In cazul in care detin o diploma de licenta, influenteaza calculul pensiei la limita de varsta?Mentionez ca nu am lucrat in domeniul corespunzator diplomei de ... (vezi toată discuția)