avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului

Buna ziua. Intrebarea mea este daca pot sa -mi demisionezi daca sunt angajata pe perioada determinata? multumesc.
Cel mai recent răspuns: hydee , utilizator 09:27, 21 Aprilie 2012
Orice tip de c.i.m. fie pe durata nedeterminata, fe pe durata determinata poate inceta in conditiile prevazute de Codul Muncii .. prin urmare, un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate inceta prin demisie.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz ... aveti grija ca, incetarea contractului individual de munca prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca demisia constituie un motiv imputabil salariatului referitor la încetarea contractului individual de munca.

Cel mai bun lucru este ca acest c.i.m. sa inceteze de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.... in acest caz, puteti beneficia de somaj.
mutlumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,as dori sa stiu daca o persoana aflata in somaj, se incadreaza ,iar dupa mai putin de o luna isi depune demisia,mai poate primi ajutor de somaj pana ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Somaj vladp33 vladp33 daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii \"Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)