avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individuala de munca" pot sau nu beneficia de ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 29 Iunie 2012
1. Incetarea CIM prin demisie este imputabila salariatului si nu poate beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Dar puteti sa incheiati un nou CIM pe perioada determinata (sa zicem o luna) si la incetarea de drept a acestuia, la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie vladp33 vladp33 daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii \"Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)
Demisie - repercusiuni simionah_2014 simionah_2014 buna ziua, vreau sa ma ajutati cu o nelamurire. as vrea sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez deoarece nu imi convine salariul (minim pe economie), ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj gilbert gilbert Buna ziua! Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)