avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa demisie

daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individuala de munca" pot sau nu beneficia de ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 29 Iunie 2012
Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Demisia nu este consideart un motiv neimputabil salariatului, astfel incat acesta sa poata beneficia de somaj in care va inceta raportul de munca prin demisie.
chiar daca demisia a intervenit ca urmare a incalcarii de catre angajator a drepturilor angajatului (felul muncii prestate, program de munca si salar)? nu exista aceasta exceptie?
@vladp33

demisia nu se regaseste printre cazurile prevazute de art 5 din Hg 174/2002 priv normele de aplic a Lg 76/2002(a somajului),.. pentru care se acorda indemnizatia de somaj.
Nu exista nicio exceptie in aceasta situatie ... art.81 C.mun. este un motiv imputabil salariatului pentru incetarea raportului de munca, chiar daca demisia a fost provacata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj vladp33 vladp33 daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii \"Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez la somaj? andra001 andra001 buna ziua! lucrez de 3 ani si 4 luni la un service auto unde numai eu sunt muncitor , as vrea sa renunt la acest loc de munca (sa demisionez) ,pt a mi gasi un ... (vezi toată discuția)
Daca am 12 luni vechime si imi dau demisia beneficiez de somaj? mychelyne mychelyne Buna seara, am o nelamurire in privinta conditiilor care trebuie indeplinite pentru a beneficia de somaj. Lucrez de 1 an si ceva si acum vreau sa plec prin ... (vezi toată discuția)