daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individuala de munca" pot sau nu beneficia de ajutor de somaj?
Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Demisia nu este consideart un motiv neimputabil salariatului, astfel incat acesta sa poata beneficia de somaj in care va inceta raportul de munca prin demisie.
chiar daca demisia a intervenit ca urmare a incalcarii de catre angajator a drepturilor angajatului (felul muncii prestate, program de munca si salar)? nu exista aceasta exceptie?
demisia nu se regaseste printre cazurile prevazute de art 5 din Hg 174/2002 priv normele de aplic a Lg 76/2002(a somajului),.. pentru care se acorda indemnizatia de somaj.
Nu exista nicio exceptie in aceasta situatie ... art.81 C.mun. este un motiv imputabil salariatului pentru incetarea raportului de munca, chiar daca demisia a fost provacata de catre angajator.
Somaj
vladp33
daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii \"Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)