avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma suspendata si fara sediu social
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma suspendata si fara sediu social

Am o firma (2 asociati), fara datorii sau active, cu activitatea suspendata de aproape doi ani, in curand aceasta suspendare expira.

As dori sa radiez firma, dar am inteles ca sunt niste costuri implicate. Intre timp, firma a ramas si fara sediul social (care era contractat prin contract de comodat si a fost vandut de catre proprietar).

Intrebarea mea este: as putea sa folosesc faptul ca nu mai am sediu social (si nici posibilitatea de a contracta altul) pentru a obtine o dizolvare/radiere a firmei cu costuri mai putine?

Adica exista ceva procedura prin care eu declar ca firma nu isi mai poate continua activitatea pentru ca nu are sediu social, iar registrul comertului sa o radieze singuri, fara sa mai platesc eu alte lucruri, sau sa platesc mai putin decat o procedura standard?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: meeshoo , utilizator 13:34, 23 Aprilie 2012
O procedura de dizolvare - lichidare voluntara si radiere va costa aproximativ 400 lei si se termina in maxim 2 luni (aici intra si termenul de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial pentru eventuale cererii de opozitie).
Daca optati sa o lasati cu sediul social expirat, Registrul va solicitat dizolvarea ei, insa este de durata, se numeste un lichidator, iar procedura se poate intinde chiar si un an.
Va multumesc pentru informare. Exista alte costuri posibile in cazul in care registrul ar solicita dizolvarea? Trebuie re-suspendata firma, sau e nevoie de platit impozit forfetar, etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare contract sediu social dorelushu dorelushu Buna seara. Ce se intampla cu o firma careia ii expira contractul unde are sediul social si nu mai am unde sa fac altul ? (vezi toată discuția)
Dizolvare-lichidare firma carlaparagina carlaparagina Buna ziua, Am un SRL cu activitate suspendata din anul 2010, dupa plata catorva impozite forfetare :( Intre timp nu am mai depus bilanturile anuale si nici ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)