avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme concesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme concesiune loc de veci

Va rog sa-mi clarificati:
1.se poate, oficial, "transmite" concesiunea loc de veci pe termen nelimitat, unei persoane neinrudite? Se face prin act donare sau chiar vanzare?
2.pot lasa prin testament copiilor mei concesiunea mea pe termen nelimitat, sau ei vor prelua printr-o noua concesiune?(1 si 2 sunt aspecte din provincie, sper ca nu se aplica alte reguli acolo).
3.O prietena are in indiviziune cu sotul ei un loc cu 2 morminte la cimitirul Bellu, precizandu-se pe actul comun , ca fiecare are 1/2). Prietena mea vrea sa-mi "transfere" si mie parte din dreptul ei de inhumare .Asta inseamna sa construiesc pe mormant cripte, ea rezervandu-si un loc. Intrebarea:in ce forma pot eu sa legalizez dreptul pe care mi-l ofera ea , fara a fi atacabil de mostenitorii prietenei mele. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vranceanud , utilizator 11:49, 19 Mai 2012
Transmiterea concesiunii locuri or de veci se face prin donatie sau mostenire legala sau testamentara. La schimbarea concesionarului se face un Nou act de concesiune, nu se poate face pe termen nelimitat...asta ar insemna ca nu mai este concesiune.....
Prietena dvs poate sa va doneze o cripta.
As avea si eu o intrebare, bunica mea are un loc de veci la Constanta si pe certificatul de concesiune scrie ca transmiterea se poate face exclusiv prin mostenire, nu prin vanzare, donatie sau testament. Bunica mea ar dori sa imi faca donatie din timpul vietii, intrucat alte bunuri nu mai sunt si nu dorim sa mai facem succesiune. Se poate prin donatie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
Vranceanud, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cavou cimitir bellu brindushap brindushap Buna ziua. Mama mea a mostenit o jumatate dintr-un cavou cu 3 cripte in cadrul cimitirului Bellu din Bucuresti. Nelocuind in Bucuresti ar dori sa vanda partea ... (vezi toată discuția)
Morminte - mostenire ? oanaportar oanaportar - pt. 2 morminte bunicii mei au incheiat un Contract de concesiune. - dupa decesul lor, tatal meu - singurul lor copil, va trebui sa faca mostenire, 1. - ... (vezi toată discuția)
Mostenire loc de veci Iohanna Iohanna Buna ziua, Numele meu este Ioana. Tatal meu este titular al unui act de concesiune pentru un loc de veci la Bellu. Tata a decedat acum 12 ani, iar acum mama ... (vezi toată discuția)