avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cavou cimitir Bellu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cavou cimitir Bellu

Buna ziua. Mama mea a mostenit o jumatate dintr-un cavou cu 3 cripte in cadrul cimitirului Bellu din Bucuresti. Nelocuind in Bucuresti ar dori sa vanda partea dansei si sa isi stramute parintii in orasul actual (unul decedat in 91 altul in 92). Este legal sa vanda? Am auzit zvonuri ca nu ar fi voie sa vinzi locuri de veci in cimitirul Bellu (nu inteleg de ce, avand act de proprietate si platind impozit pentru el).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:07, 9 August 2012
Analizati informatiile de pe verso certificatului de concesiune eliberat de administratia cimitirului ,ocazie cu care veti constata variantele de transmitere a dreptului de utilizare a locului de inmormantare
Conform regulamentului cimitirului ,este permisa instrainarea prin donatie
In situatia dvs daca exista un singur cavou este obligatoriu accordul celuilalt proprietar
Avand in vedere ca este vorba despre un singur loc de veci configurat si construit care detine mai multe cripte,va fi dificil de vandut o parte de lucrare
Daca nu detineti certificatul de concesiune ,contactati personal administratia cimitirului care va clarifica variantele
Detineti act de proprietate asupra locului de la cimitirul Bellu,declarat la autoritatea fiscala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de valoare a locului de veci!!! Chinezoaica Chinezoaica Buna Ziua!Mi-am depus actele pentru succesiune unde mi s-a cerut sa aduc si adeverinta de valoare a locului de veci,actul de concesiune il am,dar trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate afla daca un loc de veci a fost vindut Iohanna Iohanna Buna ziua, Mama mea are pe numele ei un act de concesiune pentru un loc de veci la Cimitirul Bellu. Mama este in viata, dar senila. In ultimul timp nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa deshumez 2 morti dupa 12 ani si nu stiu cum se procedeaza matildavasilescu matildavasilescu As vrea sa stiu cum procedez pentru deshumarea a 2 rude dupa 12 ani deoarece tdoresc sa vand locul de veci. Sunt amandoi intr-un cavou cu 3 cripte, eu sunt ... (vezi toată discuția)