avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

In urma cu cateva luni am produs un accident , eu fiind la volan in urma caruia au rezultat 2 victime, pasageri in masina. Inr-un caz a fost vorba de rutura de ficat, coaste, bazin(45 de zile de internare, raportul medico-legal nu este gata inca), iar in celalalt fisura de vertebra + fractura radius si ulna(14 zile de internare, raportul ML deasemenea nu este gata). Acum victimele s-au refacut complet si nu au pretentii. Dosarul mi-a fost intocmit in ziua accidentului pentru vatamare corporala din culpa. Intrebarea mea este la ce pedeapsa sa ma astept?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2008
oana000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 19:45, 7 Decembrie 2008
Daca persoanele accidentate nu au pretentii de la dvs. e suficient sa declare acest fapt la politie si mai apoi se va lua act de faptul ca v-ati impacat, rezultatul fiind acela ca nu veti fi trimisa in judecata pentru vatamare corporala din culpa.
Si daca expertiza medicului legist o sa spuna ca prin ruptura de ficat am pus in pericol viata victimei, si astfel sa intru la vatamare corporala grava? Cand am fost la legist la aceasta incadrare mi-a sugerat ca o sa intru.
Multumesc pentru raspuns.
In aceste conditii, asteptati rezultatul medicului legist si in cazul in care situatia se agraveaza, ar fi bine sa contactati un avocat de pe raza domiciliului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Externare ortopedie aurelia56 aurelia56 sotul meu pe data de 10 aprilie ac., a fost accidentat grav si internat cu diagnosticul de politraumatism: femur stang fractura cu deplasare, antebrat stang ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala, plata spitalizare victima neasigurata mary7 mary7 Doresc un sfat specializat. Un tinar a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a intrat in plin intr-un taxi ranind grav pasagerul din fata. Este internat la ... (vezi toată discuția)
Daune alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic intr-o problema. Sotul meu a avut un accident luna trecuta din care a rezultat vatamarea corporala a ... (vezi toată discuția)