avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Este legal ca Primaria sa plateasca studiile ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Este legal ca Primaria sa plateasca studiile primarului?

Primarul din comuna noastra avea doar liceul acum 4 ani, dar dupa ce a castigat alegerile s-a inscris la o facultate cu taxa si primaria i-a platit studiile. Este legal?
Cel mai recent răspuns: miorica , utilizator 23:25, 22 Aprilie 2012
nu :)
se platesc numai cursuri de formare nu si studiile universitare. studiile universitare nu constituie programe de formare.

iar Statutul lor spune asa:
Art. 41 - Alesii locali beneficiaza de plata cursurilor de pregatire, formare si perfectionare profesionala organizate de institutii specializate, in decursul mandatului, conform hotararii consiliului local sau judetean.
Art. 51 - Alesii locali au indatorirea de a-si perfectiona pregatirea in domeniul administratiei publice locale, urmand cursurile de pregatire, formare si perfectionare organizate in acest scop de institutiile abilitate.

deci au dreptul la plata de cursuri de formare, dar nu sa li se plateasca studiile universitare.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare alesi locali ContSters48647 ContSters48647 Art. 41 din Statutul alesilor locali precizeaza ca au obligatia de a participa la cel putin un curs de pregatire in domeniul adm publice locale cei aflati la ... (vezi toată discuția)
Participare examen in administratia publica Unicul007 Unicul007 Bună ziua Doresc sa particip la un examen ,in administratia publica si pe langa studiile universitare,imi cere postuniversitare,Daca am certificat de ... (vezi toată discuția)
Studii postuniversitare lilinik lilinik Buna seara. Am mai scris pe forum despre o problema: sunt pedagog IA cu studii medii, iar pentru a fi incadrata cu studii superioare imi trebuie o facultate in ... (vezi toată discuția)