avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu actele casei - cum pot rezolva problema in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu actele casei - cum pot rezolva problema in cazul dat?

Buna,am o casa la tara,la aproximativ 30 km de Cluj-Napoca pe numele strabunicului meu din partea tatalui meu care a decedat.M-am hotarat sa vand casa,dar actele fiind pe numele strabunicului si neavand titlu de proprietate nici pe numele bunicului nici al tatalui am inteles ca este destul de complicat.As dori sa imi dati cateva sfaturi despre ce ar trebui sa fac.De unde ar trebui sa pornesc cu actele?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: takacsgerhardt , utilizator 00:03, 22 Aprilie 2012
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa strabunic. Apoi dupa bunic daca nu mai e in viata......
Nu mai este in viata nici strabunicul,nici bunicul si nici tatal meu.Eu ar trebui sa fac o dezbatere succesionala dupa toti?Bunicul meu a marit casa fara a schimba planul ei.Va trebui sa apelez la o firma de topografie pentru masurarea casei si terenului?

Multumesc.
Dezbateti succesiv cele trei succesiuni , apoi dupa eliberarea certificatului de mostenitor veti face cadastru si veti intabula dreptul dvs de proprietate
Va multumesc pentru ajutor.As mai avea o intrebare.Tatal meu mai are un frate care e stabilit in Germania de aproximativ 20 de ani,fiind si el mostenitor.De atunci impozitul pe casa si teren il platesc eu.Am ceva drepturi in plus fata de el?
Daca nu a facut acceptarea in termenul de optiune succesorala si nu a facut nici acte de acceptare tacita a mostenirii poate fi considerat strain de succesiune si sa ramaneti unic mostenitor. Daca a acceptat expres sau tacit nu aveti mai multe drepturi dupa bunicul dvs Decat unichiul, mostenirea se va imparti pe jumatate, insa aveti un drept de creanta pt datoriile succesiunii pe care le ati platit si in numele lui.

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 100 de ani? adina mantas adina mantas Se mai poate deschide succesiunea dupa 100 de ani? Strabunicul meu avea niste terenuri, foarte valoroase. Nu stiu din ce cauza nu s-a facut succesiunea, de ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)