avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vouchere copii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vouchere copii

eu si sotul meu lucram la aceeasi firma ,cans se dau bani pentru copii de sarbatori primeste doar sotul eu nu#-o copii fiind trecuti la elX-( este normal?nu trebuie sa primesc si eu doar sunt salariata acolo...ce drepturi am eu?unde ma pot adresa?????????multumesc:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:44, 6 Decembrie 2008
Acesti bani de sarbatori pentru copii se acorda tuturor angajatilor unitatii. Acest lucru nu ar trebui sa fie afectat de faptul lucrati in aceeasi unitate si dvs si sotul.
Adresati o cerere unitatii prin care solicitati plata in conformitate cu statutul de angajat al societatii si numarul de copii.
Conform prevedrilor Codului Fiscal (art. 21, al.3, pct.c), tichetele de cadouri se pot acorda de sarbatori si salariatilor fara copii minori in limita a 150 lei/copil
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2008
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Nu este obligatoriu sa primeasca ambii parinti bani de sarbatori pentru copii.
Nu inteleg.
Daca societatea acorda acesti bani de sarbatori pentru copii, de ce sa nu primeasca toti angajatii?
Nu este o forma de discriminare?
Daca CCM prevede acordarea cadourilor de sarbatori pentru salariati si pentru copii fara alta precizare, atunci absolut toti salariatii vor primi acest drept. Nu vad nici un motiv pentru care sa fie pedepsite familiile care lucreaza la acelasi angajator, in plus salariatii cu copii care nu primesc cadouri sunt lezati in drepturi.
Nu estevde discriminare ... se practica acest lucru la angajatorii la care sunt incadrati ambii parinti si nici nu este vorba de pedeapsa.
In acest caz, este vorba de reglementarea interna privind acordarea acestor sume de bani.

Alte discuții în legătură

Cadouri craciun ptr.copiii salariatilor camicami camicami Buna tuturor, daca un salariat are 3 copii minori, are dreptul sa primeasca de 3 ori 150 lei ,neimpozabili, sau doar 150 lei neimpozabili si restul ... (vezi toată discuția)
Cadouri/tichete cadou de craciun pentru copii marina_72 marina_72 Buna seara, Va rog frumos ajutati-ma si pe mine in urmatoarea speta: sunt divortata de sotul meu de mai multi ani, copiii fiindu-mi incredintati mie. Conform ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou iustinac iustinac Buna ziua, am o intrebare legata de acordarea tichetelor cadou cu ocazia sarbatorilor legale: Codul Fiscal art (55) al (4) (a) spune...\\"nu sunt incluse ... (vezi toată discuția)