avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadouri/tichete cadou de Craciun pentru copii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadouri/tichete cadou de Craciun pentru copii

Buna seara,
Va rog frumos ajutati-ma si pe mine in urmatoarea speta: sunt divortata de sotul meu de mai multi ani, copiii fiindu-mi incredintati mie. Conform contractului sau colectiv de munca, "angajatorul asigura pentru fiecare copil al salariatului( pana la 16 ani), cadou/tichete cadou pt sarbatorile de Craciun, iar valoarea tichetului oferit pentru fiecare copil este in valoare de xxx lei". In aceste conditii cine are dreptul sa ridice aceste tichete, tatal sau copiii?
In situatia mea, in fiacare an le-a ridicat tatal si nu au ajuns la copii, nici macar sub alta forma. Dupa parerea mea e un drept al copilului al carui parinte ;lucreaza in acea societate, si nu un cadou pt parinte pt ca este tata.
Multumesc frumos pentru ajutor!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 27 Ianuarie 2014
Are dreptul sa primeasca aceste tichete salariatul angajatorului care are o astfel de reglementarea in ccm.

Nu este un drept al copilului , asa ceva.
Am inteles, dar aceste tichete trebuie sa ajunga la copii, nu sa le foloseasca el, pentru ca sunt destinate copiilor. Daca merg in instanta, si ma indrept impotriva tatalui, copiii ar avea castig de cauza sa intre in posesia lor?
Nu cred ca sunt sanse prea mari de izbanda, intrucat este un drept al salariatului.
Intr-adevar, legea nu-l obliga pe salariat sa si foloseasca aceste tichete pentru a cumpara cadouri copiilor.
Nu cred ca s-a inteles corect: nu e vorba de tichete cadou oferite angajatilor pentru Craciun, intrucat angajatii primesc prime de Craciun, aici e vorba de Cadouri/tichete cadou oferite de angajator pentru Copiii angajatilor si in folosul acestora, sunt destinate copiiilor angajatilor, au destinatie precisa. Aceste cadouri constau in hainute, jucarii, dulciuri sau in alti ani tichete cadou. Ideea e ca, tichete sau cadouri, acestea n-au ajuns niciodata in posesia copiilor. Trist!
Ceea ce spuneti acum dvs, nu este postat in niciun mesaj de pana acum .

p.s.
3.2 Regulamentul acestui Forum
... Daca topicul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început data la care s-au intamplat faptele de care vorbesti, unde si ce anume s-a intamplat, facând referire inclusiv la elementele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii in plus decat in minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil lenacryss lenacryss Buna ziua, În prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului. La locul de munca unde sunt angajată, copiii angajaților primesc tichete cadou pt ziua ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)