AM SI O INTREBARE? CA NU MA PREA PRICEP SI NU STIU CUM SA FAC
Doresc sa colaborez cu o firma Spaniola si vreau sa-mi inregistrez firma in ROI (registrul intracomunitar) + sa trec firma la platitoare in scopuri de TVA cu completarea decl. 098 + 095.Acum intrebarea mea este eu sunt platitaore de Impozit Profit cum trec pe Vectorul Fiscal , unde ma incadrez?la punctul E taxa pe valoare adaugata?
1.2 Inregistrata in scopuri de tva ca urmare a faptului ca CA urmeaza sa atinga sau sa depaseasca plafonul de scutire, cu privire la regimul special de scutirepentru intreprinderile mici
sau
1.3 Inregistrare prin optiune pentru aplicarea regimului normal de tva, desi CA estimata este inferioara plafonului de scutire?
Daca sunteti firma platitoare de TVA, este nevoie doar de inregistrarea in ROI. Daca nu sunteti platitoare de TVA, veti primi un cod fiscal pe care il veti putea folosi numai pentru operatii intracomunitare. Daca nu sunteti platitoare de TVA si doriti sa va inregistrati ca platitoare de TVA completati in declaratia 010 inregistrare prin optiune. Atentie! Aceasta optiune(inregistrare platitoare TVA) este recomandabila pentru situatia in care marea majoritate a clientilor sunt platitori de TVA, pentru a putea deduce TVA din facturile emise de dvs. Daca clientii sunt numai persoane fizice, sau in majoritate, eu va sugerez sa nu va inregistrati platitor de TVA.