avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inscriere ROI persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inscriere ROI persoana fizica

Buna ziua!
As dori cateva lamuriri in privinta procedurii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari. Am semnat, ca persoana fizica (fara organizare tip PFA sau SRL), in baza legii drepturilor de autor, un contract de colaborare (traduceri) cu o firma din UE. Inteleg ca am obligatia de a ma inscrie in ROI inainte de a presta servicii pentru aceasta firma, ceea ce presupune si inregistrarea in scopuri de TVA (inainte de inscrierea in ROI sau la aceeasi data cu aceasta). Nu imi este foarte clar cum se procedeaza la inregistrarea in scopuri de TVA in cazul meu - ce documente sunt necesare? Formularul 010 sau 020? Ce altceva? Pentru inscrierea in ROI am inteles ca nu trebuie decat formularul 095 si certificatul de cazier judiciar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danutza123 , utilizator 12:27, 13 Decembrie 2012
Pe langa declaratia 095, veti depune si declaratia 091- de inregistrare in scopuri de TVA/ declaratie de mentiuni pentru alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii, iar la Lit. D Date privind vectorul fiscal veti bifa pct.2 (inregistrari pentru prestari de servicii care au locul in alt stat membru .....)
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit - formularul 095 inregistrare in reg.op. intracomunitari SylvesterDoingBusiness SylvesterDoingBusiness Buna ziua, sunt inregistrat sub forma unui PFA cu norma de venit si trebuie sa emit facturi de servicii catre o firma din Germania. Intern in Romania nu ... (vezi toată discuția)
Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)