avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu norma de venit - formularul 095 inregistrare in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu norma de venit - formularul 095 inregistrare in reg.op. intracomunitari

Buna ziua,
sunt inregistrat sub forma unui PFA cu norma de venit si trebuie sa emit facturi de servicii catre o firma din Germania. Intern in Romania nu emit nici o factura.
Am depus la finante formularul 095 completat ("Cerere de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari") dar mi-a fost respinsa cererea cu explicatia ca nu am un numar de TVA intern. M-a sunat o Doamna de la finante si mi-a explicat ca trebuie sa completez in prealabil formularul 091 - "Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA / declaratie de mentiuni a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii."
Acum, eu as completa formularul 091 si as bifa punctul D.2 pentru cazul meu - "2. Înregistrare pentru prestări de servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art.307 alin.(2) din Codul fiscal. ". Doar ca Dna de la finante a fost destul de panicata: aveti grija ca numarul ramane ptr. totdeauna, implica si alte lucruri etc.
Vreau sa va intreb daca formularul 091 completat si depus imi aduce alte formulare de completat si de depus in viitor, impozite suplimentare sau complicatii. Pana acum cu PFA-ul cu norma de venit imi platesc impozitul trimestrial + CAS-ul, CASS-ul aferent si mai depun formularul 600. Alte complicatii nu am.
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:39, 30 Aprilie 2016
Intradevar, inainte de a va inscrie in R.O.I. trebuie sa obtineti un cod de T.V.A. pentru activitatile intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere roi persoana fizica danutza123 danutza123 Buna ziua! As dori cateva lamuriri in privinta procedurii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari. Am semnat, ca persoana fizica (fara ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa cand sunt si angajat. declaratii pentru prestari servicii in state ue. florinat florinat Buna ziua, Pentru infiintarea unui PFA, daca sunt si angajat in acelasi timp cu CIM, ce contributii voi datora in calitate de PFA si ce declaratii am de ... (vezi toată discuția)