avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul la copil

Buna seara,

Am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand parerea unui specialist.Am 25 de ani am un copil de 1 an si 7luni cu un barbat care este o persoana publica ca sa nu spun vedeta, locuim impreuna de 3 ani iar in ultima vreme am descoperit infidelitatile lui fapt pt care am fost batuta foarte rau iar relatia dintre noi e la pamant.Acum sunt la mama cu copilul meu deoarece imi este teama sa mai stau cu el din cauza violentei lui. Acum 2 zile o vecina i-a sunat pe parinti sa vina sa ma ia pt ca nu ma mai puteam ridica de jos din cauza bataii iar copilul meu este traumatizat.In aceea seara am fost dusa de catre parinti la spital si ulterior am fost la IML pt certificat medico-legal.Copilul este la mine acum, dar daca vrea copilul ce pot sa fac sa ramana cu mine? ce ma sfatuiti sa fac? totusi el are relatii peste tot

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:57, 4 Decembrie 2008
Aveti mai multe optiuni.
In primul rand trebuie sa formulati o actiune civila, in contradictoriu cu tatal minorului, pentru incredintarea minorului catre dvs. si obligarea tatalui la plata obligatiei de intretinere.
Apoi, puteti formula o plangere penala in temeiul disp. art.180 C.pen.pentru lovire sau alte violente, plangere pe care o puteti depune la Parchet, cu nr. de inregistrare.
Chiar daca este vedeta, se presupune ca legea este aceeasi pentru toata lumea.
Atata timp cat copilul are varsta de 1 an si 7 luni, este dependent de mama sa si este putin probabil ca va fi incredintat spre crestere si educare tatalui.Daca aveti dovezi ca este o persoana violenta si infidela, aveti toate sansele sa obtineti copilul.
Daca doamne fereste, violentele "concubinului" dvs ar fi avut drept urmare o infirmitate a dvs. sau chiar moartea, credeti ca nu ar mai fi raspuns in fata legii?
Nu trebuie sa va speriati ca "tatal copilului" are relatii peste tot!
Apelati la mass media, la autoritatea tutelara, la asociatiile pentru protectia victimelor violentei in familie si veti primi si sprijinul acestora.
Primul pas este insa sa fiti consecventa in hotararea pe care ati luat-o, ganditi-va la copilul dvs., la ce este mai bine pentru voi amandoi!
Exista o vorba din popor:"De frica poti sa mori de mii de ori dar de murit cu adevarat nu poti muri decat o data"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama minor cu cpoli de 1 an!! corinuta corinuta As dori sa aflu daca mama minora(17 ani) poate sa solicite incredintarea copilului ei in varsta de 1 an. Parintii fetei de 17 ani au probleme pshihice si nu o ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra copilului rezultat din concubinaj c mary c mary am trait 10 ani in concubinaj cu un barbat,acum 6 ani nascand un copil. dupa nenumaratele lui infidelitati si umilinte si in urma tratamentului violent verbal ... (vezi toată discuția)
Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)