avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama minor cu cpoli de 1 an!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama minor cu cpoli de 1 an!!

As dori sa aflu daca mama minora(17 ani) poate sa solicite incredintarea copilului ei in varsta de 1 an.
Parintii fetei de 17 ani au probleme pshihice si nu o pot ajuta. De cateva zile a fost victima unor violente in familie, respectiv concubinul acesteia cu care are copilul, a ars-o pe fata si corp cu ulei incins, provocandui arsuri de gr.II. Acum mama si copilulu se afla intr-un centru destinat victimelor violentei in familie.
Intrebarea este daca aceasta poate cere incredintarea copilului si poate sa depuna o plangere penala impotriva concubinului pt ranile provocate, obtinand in acest sens un certificat medico legal (14-16 zile), tand cont ca acesta este minora.
Exista prevederi legale speciale in cazul cand mama este minora?
Daca reprezentantii ei legali, respectiv parintii, nu pot sa se ingrijeasca de situatia ei poate sa actioneze in nume propriu?
Da , copilul poate fi incredintat mamei , chiar daca aceasta nu are deplina capacitate de exercitiu , adica varsta de 18 ani.
E foarte important , insa , ca mama sa aiba un venit stabil si o locuinta.
Din cele relatate de dvs , poate fi intrunit continutul constitutiv al infractiunii de loviri sau alte violente, infractiune a carei actiune penala e pusa in miscare la plangerea penala a persoanei vatamate.
Intrucat partea vatamata are pana in 18 ani , dar peste 14 ani , ea este titularul plangerii penale prealabile , avand incuviintarea parintilor.
Plangerea poate fi introdusa la Parchet sau Politie , numai in termen de 2 luni de la data savarsirii actelor ilicite.
Parintii pot depune un denunt , prin care aduc la cunostinta agentilor de politiie savarsirea unei infractiuni
Avand in vedere comportamentul agresiv al tatalui , nu vad cum ar putea fi incredintat minorul acestuia ...
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la copil cami250786 cami250786 Buna seara, Am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand parerea unui specialist.Am 25 de ani am un copil de 1 an si 7luni cu un barbat care este o persoana ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa denisa25k denisa25k buna ziua sunt o mamaica care a dat o declaratie mincinoasa la politie.fetitei mele i sa furat tel mobil cin era la mama mea acasa.nu mi a spus decat cind m am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)