avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara

Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa se mai intoarca in Romania cu fiul nostru, mentionez ca fiul nostru este inscris la una din cele mai bune scoli din Craiova iar mama lui a plecat in plin semestru scolar. Intrebarea este daca anunt autoritatile cu privire la nerespectarea datei procurii de catre mama ce i se poate intampla? MENTIONEZ CA NU AS VREA SA FACA INCHISOARE.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
StefanescuAdrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:06, 9 Martie 2015
Faceti plangere penala.
Art. 307

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Apoi, va retrageti plangerea sau va impacati.
Art. 379 Noul CPP

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tecar_petruta tecar_petruta in urma divortului ,cumnata mea a famas cu copilul de 3 ani . Aceasta face tot posibilulsa-l desparta pe copil de tatal sau. de mentionat ca atat tatal cat si ... (vezi toată discuția)
Program vizita mmary mmary buna ziua, ce pot sa fac in cazul in care tatal nu respecta programul de vizita tine copilul mai mult la el si o ia fara sa-mi spuna? (vezi toată discuția)
Plangere penala cornel munteanu cornel munteanu Am facut o plangere penala impotriva mamei copilului meu, pentru incalcarea repetata a Hot.Jud. privind programul de vizita. Ce se intampla in continuare? Cum ... (vezi toată discuția)