avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Publicitate pe autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Publicitate pe autoturism

As dori sa-mi transform autoturismul personal intr-un panou publicitar mobil. Trebuie sa platesc vreo taxa de reclama? La gasirea unei firme doritoare de reclama e necesar intocmirea unui contract? exista vreun contract pentru asa ceva? se poate face contract intre mine si o societate comerciala? Ma poate indruma cineva in acest domeniu??? Va multumesc
Ce taxe sa platesti?!!! V`ati obisnuit sa tot platiti taxe, fara sa va puneti intrebarea; de ce si pentru ce! Contract daca vrei faci (ca sa mai dai si statului mafiot ceva) daca nu, nu ( si bagi in buzunarul tau -ca doar tu iti platesti carburantul si intretinerea masinii). Depinde cum te intelegi cu cei carora le faci reclama.
Nu ti-e suficient ca platesti impozit pe masina si taxe de drum, mai vrei si altele?#-o
Nu puteti incheia astfel de contracte si nici publicitate nu puteti face daca nu aveti prevazut in statutul societatii practicarea unui asemenea serviciu.

Insa puteti incheia Dvs. contract cu o firma care se ocupa de inchirierea spatiului publicitar de pe autoturisme. Aceasta va plateste in functie de conditiile pe care le au prevazute in contract. Este un concept nou in Romania, numit "carvertising".
De ce nu poate incheia contract? Exista aceasta interdictie in legislatie? Va si contraziceti singura ca de fapt poate incheia contract dar prin intermediar ...
Puteti incheia contract linistit, similar celui pentru cedarea folosintei bunurilor. Platiti impozit pe venitul obtinut.
Eu stiu ca numai cei care au prevazut in statut, pot desfasura acest gen de activitate. Si nu m-am contrazis, am scris ca poate incheia contract cu o firma care este autorizata sa faca acest gen de prestari de servicii si care inchiriaza spatiul publicitar al masinilor. Contractele de publicitate sunt incheiate de aceasta firma, dansul avand obligatia de a rula un anumit numar de km. zilnic, sau lunar pentru a vi vizualizate reclamele. Este platit numai pentru acest serviciu.
Faceti mari confuzii. Activitatea de care faceti vorbire este cu totul altceva, in cazul de fata e vorba de cedarea suprafetei autoturismului personal pentru aplicarea de postere publicitare. Ca sa fie 100% legal trebuie incheiat contract si platit 16% impozit. Si clar va contraziceti cand spuneti ca acest contract il poate incheia cu intermediarul dar nu-l poate incheia cu beneficiarul. E o aberatie. Juristul priveste cu totul altfel aceasta situatie decat contabilul. Nu orice venit inseamna activitate comerciala. Daca am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez (cedarea folosintei) nu trebuie sa-mi infiintez un SRL si sa-mi angajez un contabil si sa platesc taxe de autorizare si TVA si toate alea. Acelasi lucru este si in cazul de fata.

Alte discuții în legătură

Taxe pentru banner madav1981 madav1981 vreau sa pun un banner publicitar in interiorul unei terase de apartament(terasa nu e inchisa cu geam). trebuie platite taxe pentru bannerul respectiv? (vezi toată discuția)
Taxa pentru reclama si publicitate View View In baza art. 271 din Legea nr. 571 din 22 decembrie 2003 societatiile au obligatia de a depune declaratie fiscala pentru taxa de afisaj. Intrebarea mea este o ... (vezi toată discuția)
Banner la geam alex_21 alex_21 buna ziua, sunt nou pe acest forum, si nu stiu exact unde sa pun acest subiect, rog moderatorul sa il mute unde ii este locul.Mi-am deschis de curand o firma ... (vezi toată discuția)