avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calitate de martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calitate de martor

Hristos a inviat!
Situatie juridica: martor chemat in instanta - pt fond - trafic de persoane; martorul nu este in tara, pana sa ia decizia de a si alege un aparator, ce ar trebui sa faca? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters224740 , utilizator 10:06, 26 Aprilie 2012
Daca este martor de ce trebuie neaparat sa-si angajeze aparator ? El trebuie sa fie audiat doar pentru clarificarea unor aspecte invocate de cineva in cauza, nefiind inculpat sau invinuit nu este obligatorie asistenta unui avocat, dar nici nu i se poate interzice sa fie asistat.

Martorul poate fi sanctionat cu amenda în cazul în care lipseste nejustificat (art. 199 C proc. Pen.) iar daca refuza sa se prezinte în fata organului judiciar poate sa fie înfatisat silit.

Degeaba isi ia aparator, acesta nu il poate ajuta in instanta. Marturia trebuie facuta personal.
Daca martorul nu se afla in tara, cum isi poate exprima dorinta ca acesta sa fie audiat imediat ce va reveni in Romania( e o chestiune de timp)? Pe baza unor probe,el poate dovedi ca in prezent se afla in imposibilitatea de a se prezenta in fata instantei, e necesesar angajarea unui avocat pt a explica in instanta cu privire la acest fapt? Va multumesc!
Nu trebuie neaparat angajat un avocat. Important este sa depuna la dosar acte prin care sa arate ca nu este in tara si ca nu poate veni in instanta.
Acum, poate sa scrie si cand se intoarce in tara dar, se poate ca procesul sa se termina pana atunci.

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Martor suspect.dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 c.p. oana loredana oana loredana Am fost citata ca martor intr-un dosar penal ( la Parchet - DGA ) si m-am prezentat insotita de un avocat deoarece nu cunosteam obiectul cauzei pentru care am ... (vezi toată discuția)