avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termin masteratul la 1 august 2012 si sunt gravida. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termin masteratul la 1 august 2012 si sunt gravida. Cum pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Daca termin masteratul la 1 august 2012 si trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie 2012 ce trebuie sa fac pentru a mi se calcula cele 60 de zile considerate stagiu de cotizare pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?Sunt zile calendaristice?Cum se face calculul exact?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: retromusculo , utilizator 14:07, 24 Aprilie 2012
OUG nr.111/2010 , art.5 (5) : Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
t) se află în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor învăţământului obligatoriu sau, după caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă sau de master şi postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fără examen de absolvire, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, calculate începând cu data de 1 a lunii următoare finalizării studiilor;
...

Asadar, cele 60 de zilecalendaristice se calculeaza incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care ati finalizat masterul ...
Este valabil ce a scris colegul @freeelis numai daca in acesta perioada de 60 de zile va inregistrati la Agentia de Somaj pentru a primi indemnizatie de somaj.
adica daca termin la 1 august 2012 masteratul mi se calculeaza de la 1 septembrie pana la 1 noiembrie???
1. Cand va inregistrati la Agentia de Somaj trebuie sa duceti si o adeverinta de la institutia de invatamant, adeverinta in care sa se precizeze data absolvirii.

2. In acest caz se vor numara cele 60 de zile de la acea data precizata in adeverinta.
Este vorba despre finalizarea studiilor de masterat ... daca la 01.08.2012 le finalizati, atunci termenul de 60 de zile incepe sa curga de la data de 01.09.2012 .. asadar, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie sa va aflati in perioada aceasta de 60 de zile cuprinsa intre 01.09.2012 - 30.10.2012.

Alte discuții în legătură

Daca societatea isi suspenda activitatea iar eu voi fi concediata mai pot beneficia de indemnizatia pentru ccc? roxana09 roxana09 sunt angajata de 3 luni la o societate si sunt insarcinata, problema este ca societatea urmeaza sa isi suspende activitatea, ce pot face eu in aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adinahn adinahn Va rog sa mi spuneti daca termin cursurile la zi de licenta pe 5 august 2012 si voi naste pana pe 10 septembrie iar la sfarsitul lunii ma voi inscrie la master ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)