avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna, am nascut acum un an si patru luni, care sunt conditiile si care sunt actele ce trebuie prezentate la asistenta sociala pentru obtinerea indemnizatiei, in cazul in care a trecut deja aceasta perioada de timp, nu este prea tirziu? se poate inca de obtinut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 23 Aprilie 2012
Da, se poate obtine indemnizatia pentru CCC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului..

1. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2. Art. 13 din OUG nr.111/2010:
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii se acorda la cerere, insotita in mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă,
reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar indemnizatie crestere copil sir28 sir28 buna ziua, incepand cu data de 1 martie 2012 am intrat in concediu de sarcina si lauzie (maternitate). data nasterii bebelusului va fi 28 aprilie. cand ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru ccc 2011 roxanasmr roxanasmr ce acte i sunt necesare tatalui necasatorit pentru a iesi in cresterea copilului?se poate sa intre in cresterea copilului daca nu suntem casatoriti? (vezi toată discuția)
Ingrijire copil fanica2005 fanica2005 buna ziua, va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot beneficia de suma de 500 ron, pentru ingrijire copil, in conditiile in care eu nu lucrez si nu am lucrat ... (vezi toată discuția)