avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Testarea pietei - cum aflu daca produsul meu s-ar ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Testarea pietei - cum aflu daca produsul meu s-ar vinde?

cum as putea afla daca ideea/produsul meu s-ar vinde?
multumesc petru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cristina Stoica , Alte profesii 08:42, 13 Ianuarie 2016
Depinde si de produs, incearca cu un site sau blog prin care oferi ceva gratuit potentialilor clienti daca iti raspund la un chestionar ( in care sa intrebi clientul anumite criterii ce influenteaza procesul de cumparare).
Iti recomand sa studiezi si concurenta, ca sa-ti faci o idee cat mai obiectiva.

Bafta.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ai o baza de date cu abonati, poti trimite un simplu email cu sondajul de opinie.

Verifica daca exista concurenta pe piata. Daca nu gasesti firme concurente, nu te bucura prea rapid gandindu-te ca ideea ta este 100% originala. S-ar putea sa mai fi incercat si altii inaintea ta si sa fii fost nevoiti sa inchida firma deoarece produsul respectiv nu se vindea conform asteptarilor. Asadar, existenta concurentei trebuie sa te bucure.

Uita-te pe forumuri si grupuri de Facebook si vezi daca sunt oameni care solicita un produs asemanator celui pe care tu vrei sa il vinzi.

Publica sondajul tau in cat mai multe locuri pe internet: blog, site-uri de socializare etc. si vezi cate raspunsuri pozitive primesti. Acesta poate fi un indicator bun al marimii nisei de piata pe care vrei sa intri.

Fa o cautare pe Google Adwords - Planificatorul cuvintelor cheie si vezi cate cautari lunare sunt dupa cuvintele cheie care definesc produsul pe care doresti sa-l vinzi.

Acestea sunt doar cateva idei. Sper sa te ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicitate inselatoare pcgarage, ce pot face? endlest endlest O sa pun direct reclamatia pe care am facut-o pe site-ul lor pentru a mi se citi cazul. \"Tot incercam sa gasesc note 9 112gb cu SNAPDRAGON in Romania. Am ... (vezi toată discuția)
Magazin online diana.iacob1 diana.iacob1 Buna ziua! Doresc sa deschid un magazin online, insa fiind mai diferit decat celelate magazine, am nevoie de ajutorul dvs. Va voi explica care va fi mersul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio sfat! tassard tassard Salut, Am o situatie : Varul meu lucreaza intr-un call center pentru o companie de telecomunicatii si a avut urmatoarea situatie - un client x a ... (vezi toată discuția)