avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CETATEAN ITALIAN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CETATEAN ITALIAN

buna ziua,as dori sa aflu daca un cuplu italian poate divorta in alta tara, ambii avand domiciliul in italia, iar casatoria fiind incheiata tot acolo. ma intereseaza deoarece acolo dureaza cam 5 ani perioada de separare, urmand divortul (dureaza destul de mult). exista vreo posibilitate? multumesc

editat de moderator- pe forum scrieti cu litere mici, multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:09, 23 Aprilie 2012
Daca s-au casatorit acolo, sunt italieni, domicilieaza si locuiesc acolo, care e legatura cu alta tara ?
Portite, daca exista, cautati in legislatia italiana
Nu este vorba numai de portite in legislatia italiana.
Nu au cum sa divorteze daca sunt amandoi cetateni italieni.

Stiti bine ca in Italia se impune separarea in fapt...pentru pronuntarea divortului.

Doar daca ar avea cetatenie romana ar putea exista solutii.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort definitiv sau nu? dynu dynu Va salut pe toti, sunt un cetatean al R. Moldova, dar detin si cetatenia romana din 1996 (nascut in R. Moldova), in 1999 am incheiat o casatorie in R. ... (vezi toată discuția)
Divort cetățeni italieni Camelia iuga Camelia iuga Un cuplu de italieni sunt separati de5ani,sunt doi copii majori ce stau cu mama,au diferite adrese di domiciliu,intrebarea este se poate cere divortul in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)