avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTUL DE MUNCA-DEMISIA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTUL DE MUNCA-DEMISIA

BUNA SEARA ,SOTUL MEU LUCREAZA LA O COMP. MULTINATIONALA CA DIRECTOR.IN DECURSUL ACESTEI LUNI A INCHEIAT UN CONTRACT DE PRESTARI SERVICII (TRANSPORT)CU O FIRMA LOCALA CARE AVEA CONFORM OFERTELOR CEL MAI BUN PRET.COMPANIA APARTINE PARINTILOR UNUI ANGAJAT DE-AL SOTULUI.ANGAJATORUL SATULUI MEU I-A SPUS CA ACEST CONTRACT A DUS LA UN CONFLICT DE INTERESE.CONTRACTUL A FOST ANULAT SI ANGAJATULUI I S-A CERUT DEMISIA.CE SE POATE INTIMPLA CU SOTUL MEU.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:20, 6 Decembrie 2008
In opinia mea, depinde daca sotul dvs. a stiut sau nu ca acea firma apartine parintilor unui angajat.Daca a stiut, era corect sa il informeze pe angajator in cazul in care sunt niste clauze in acest sens in contractul de manager al sotului dvs.Daca nu a stiut si poate dovedi aceasta, nu are motive de neliniste.
Din nefericire sotul meu a stiut dar prin contractul respectiv nu a adus nici un prejudiciu companiei si nici el nu a avut vreun beneficiu(mita)ci a vrut sa scada cheltuielile .multumesc
Corect ar fi fost ca sotul dvs sa informeze angajatorul cu privire la acest lucru.
Daca societatea nu a fost prejudiciat din vina sotului dvs, iar sotul poate dovedi ca nu a avut nici un beneficiu de pe urma acestui contract nu ar avea de ce sa isi faca probleme.
Multumesc pt raspuns dar stiim cu totii ca din pacate nu te poti pune cu comp. mari.Asteptam sa vedem ce se va intampla.
Daca in regulamentul Intern / fisa postului / orice act intern luat la cunostinta de sotul dvs este prevazut faptul ca nu poate incheia contracte de prestari servicii cu societati apartinand membrilor familiei vreunui angajat fara instiintarea angajatorului de situatie, atunci se poate ca societatea sa ia masuri impotriva lui.
Este important sa se poata dovedi faptul ca societatea nu a fost prejudiciata prin acest contract si faptul ca nu a avut sotul dvs personal nici un beneficiu.

Alte discuții în legătură

Se poate efectua preavizul in delegatie? filipf16 filipf16 avand in vedere faptul ca in perioada de preaviz ar trebui sa-ti cauti alt loc de munca poti sa fi tris in delegatie 20 de zile cat dureaza preavizul? (vezi toată discuția)
Regulament intern Vioreld Vioreld buna ziua. am niste salariati care nu vor sa semneze regulamentul intern ( prefer sa-i pun sa semneze pt. ca e o dovada buna pt. cei de la ITM cand vin in ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)