avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Care este procedura de divort in cazul unei persoane , care mai mult de 20 de ani locuieste separat de sot ,chiar in alt judet , neavand nici un contact de nicun fel . Poate divorta in regim simplificat si in ce fel ?
Cererea de divort se introduce la judecatoria in raza careia sotul isi are domiciliul, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna. Divortul prin acord se poate doar daca sotii seinteleg asupra tuturor aspectelor, insa dupa cum ati mentionat ca nu aveti legaturi cu acesta, introduceti cererea la judecatorie.
vedeti art.373 si urmatoarele din cod civil-legea nr.287/2009.
Cititi aici mai multe informatii:
www.avocatnet.ro/content/art...
Sotii nu cunosc adresa celuilalt , neavand nico legatura de 2o de ani . Numai unul dintre ei doreste stabilirea nevalabilitatii casatoriei .In acest caz care este procedura ?
Buna ziua. Sotul care doreste desfacerea casatoriei poate introduce actiunea de divort la judecatoria in a carei raza teritoriala sotii au avut ultimul domiciliu comun.

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)
Divort flavia29 flavia29 Buna seara,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuriti daca se poate......el cetatean roman dar este rezident in olanda,ea din Republica Moldova cu ... (vezi toată discuția)