pe 25/04/2012,adica peste 2 zile copilul face 2 anisori,urmand ca sotia pe 26 sa mearga la servici,insa avem un alt bebe care ar trebui sa se nasca dupa 25 august a.c.
Am vorbit cu angajatorul unde a lucrat,si mi-a zis ca o baga in somaj incepand cu 26.
Vreau sa stiu daca e posibil asta,si ce pasi trebuie sa urmez,,rapid,,documentele necesare pentru somaj,unde sa le depun,,,,,,,,etc
VA ROG SA-MI DATI TOATE DETALIILE NECESARE ca stiu ca daca are intrerupere o zi poate pierde urmatoarea indemnizatie pentru viitorul nostru ingeras
VA MULTUMESC!
Da, este posibil sa intre in somaj ... din somaj poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC ....
OUG nr.111/2010:
Art. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile
prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
....